CLOS HENRI Sauvignon Blanc 2013

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Model/varenr.: 210 1011

CLOS HENRI Sauvignon Blanc 2013

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE.

Vinen viser en blanding af tropiske frugter, citrusfrugter og mineraler. I munden er vinen kompleks med mineraler. Den har en glat, elegant struktur, er tør og med stor balance og længde. Den har potentiale til at blive gemt i 5-6 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.


Clos Henri er en af tidens mest spændende New Zealandske vingårde. Vinene herfra har høstet adskillelige priser og er altid iblandt de bedste vine fra New Zealand. Allerede efter tre årgange var succesen i hus. Vinene er intet mindre end formidable, og pressen er ved at snuble af forbavselse. Jancis Robinson skrev for nylig i en artikel, i New York Times, at Sauvignon Blanc fra Clos Henri nok er den bedste Sauvignon Blanc, der laves på hele New Zealand. 

Midt i halvfemserne besluttede familien bag Domaine Henri Bourgeois i Loire sig for at investere i vinproduktion på New Zealand. De var stærkt inspireret af de fine resultater, New Zealænderne havde opnået med Sauvignon Blanc. Øens ”Terroire” koblet med Bourgois familiens enorme knowhow gav familien troen på, at de kunne lave nogle af New Zealands bedste og mest stilsikre vine. Familien Bourgeois havde også set, at New Zealand gav muligheder for at prøve kræfter med Pinot Noir. Vinhuset Clos Henri tog hurtigt form. De købte i alt 90 ha. omkring Marlborough og anlagde vinmarker med inspiration fra både Sancerre og Bourgogne. Der blev bygget et nyt vineri med inspiration i Domaine Henri Bourgeois vingård i Chavignol ved Sancerre. 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk