Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Slagelse Vinkompagni fører vi et stort udvalg af vin til julens og efterårets lidt kraftigere retter. Hvor man gerne forbinder sommeren med rosévin og kølig hvidvin, så kalder efterårs- og vintermånederne på rødvinen. En god rødvin med tyngde og kraft kan være den perfekte følgesvend til et godt julemåltid eller til julen andre fester. Fordi julemåltidet byder på så mange forskellige smagsindtryk, er det også vigtigt med en vin, som er kraftig i smagen og lavet på frugt med en god modenhed. Vi importerer vin fra hele verden og med vores store udvalg, kan du finde den vin, der passer til maden juleaften eller til firmajulefrokosten.  Du kan bestille din julevin online her på hjemmesiden eller du kan komme ind i vores butik i Slagelse, hvor vi gerne vejleder og hjælper dig med at finde den helt rigtige vin til julens sammenkomster.

Sorter resultater:

Viña Cecilia Moscato Rose mousserende Frizzante

***** Delikat frisk og lækker Moscato sødme! Damernes favorit.

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Vina Cecilia Moscato Rose er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende. Aromaen er smukt afbalanceret og består af søde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme. Druesammensætning er 96 % Moscato og 4 % Garnacha..

Test:

***** Silver Medal Mundus Vini 2018

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager med rette, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som selve vinen og så alsidig, at den kan gøre fremragende vin sød, medium, tør, mousserende eller befæstet. De indviede elsker den for dens fantastiske, eksotiske parfume og det faktum, at det måske er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer. Så nyd uden videre denne Moscato Rose, der er en moderne, frugtagtig, perlevin fra solbeskinnede Valencia. Nyd den forsigtigt afkølet - alene, med grillede rejer eller fx en sommer bær-frugtsalat.

*** "Fremragende, lys mousserende rosé. Særlig favorit til damerne!" - Online anmeldelse for 2014

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5 % Alkohol.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

ZIN FAN DEL - Zinfandel Lodi - Limited Edition No 1. 2016 15 % Alkohol

***** ZINFANDEL - MÅSKE DANMARKS BEDSTE TIL PRISEN!
* Flot Californisk solskinsvin med 15 % Alkohol!

Det er meget svært og finde en flot Zinfandel til de rigtige penge - det er hermed gjort. En fyldig, frugtrig og smagfuld vin lavet på Zinfandel druer fra Lodi området i Californien. Den har en flot, dyb farve og aromaer af brombær og ribs med en antydning af krydderi. Masser af saftige bær, sødme i smagen og sort peber løfter vinen til en lang, lækker finish.

Nyd denne vin ved en temperatur på 16 - 17 grader sammen med rødt grillet kød, kalvekød, svinekød, pastaretter, kinesisk eller thairetter, krydrede retter og ost.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol.

49,95 DKK 99,95 DKK (spar 50,00 DKK)

GOVERNO All Uso Rosso Toscano IGT - Gerone 2016

***** 98 Point af Luca Maroni. *ONE OFF THE BEST RED WINES OF THE YEAR..

*** Masser af smagsoplevelser. En Ripasso Killer - en lækker bøfvin.

Denne Governo All Uso Rosso er en af tidens bedste vinkøb i Italien. Denne vin er produceret efter en klassisk toscansk metode. Hvis du er fan af de store vine fra Valpolicella, vil du elske denne lækre Governo. En levende vin med dyb rød farve som man genkender af Governo karakter. Der er noter af modne kirsebær, skovbær, grønne urter og krydrede nelliker samt en unik bouquet.

Denne Governo all’Uso Toscano er produceret på Sangiovese-druer og andre lokale druesorter. Druerne behandles efter den traditionelle Governo all’uso Toscano metode, som er en over 700 år gammel toskansk teknik for at behandle vin. Metoden var i mange år gået lidt i glemmebogen og først for nylig har vinbønder i Toskana genopdaget denne metode. I lighed med Ripasso-metoden, som kendes fra Venetos Amaronevine, tørres druerne under Toskanas varme sol i et par uger. De tørrede druer giver en koncentreret juice, som tilfører kompleksitet og fylde til vinen.
Governo-metoden er gunstig for Sangiovese-vinene, som ofte fremstår med en lidt karakteristisk frugtsyre. Governo-metoden fjerner en stor del af Sangiovese-druens syre og giver således en vin med power og lækker fylde.

Toskana er én af Italiens mest innovative og dynamiske vinregioner.

Den glatte smag er den perfekte balance mellem blødhed og syrlighed, der gør det til en ideel ledsager til oksekød grillet, couvettesteg, vildt, kylling, velsmagende pastaretter og stegt kød i almindelighed, samt bløde oste.

Bør serveres ved 16-18 grader.

Test:
98 Point af Luca Maroni (årgang 2016) 98 point ud af 99 - *ONE OFF THE BEST RED WINES OF THE YEAR..
96 Point af Luca Maroni (årgang 2015).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Viña Cecilia Moscato White mousserende Frizzante

***** Delikat frisk og lækker Moscato sødme! * Damernes favorit.

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker. Vina Cecilia Moscato er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende. Aromaen er smukt afbalanceret og består af søde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme. Vin smager som sød hvidvin, ikke sød sød, men som lækker hvidvin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5 % Alkohol.

Valencia

Valencia hører til blandt de varmeste områder i Spanien, hvor temperaturen om sommeren nærmer sig de 40 grader. En forbedret teknik i kældrene og tidligere plukning af druerne, inden de bliver overmodne, har forbedret kvalitet af vinen af stor betydning.

Vinen bliver produceret i den østlige del af Valencia området, det bedste område til dyrkning af Moscato druer, da området er under indflydelse af vinde fra Middelhavet og derfor knap så varmt som længere inde i landet.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Morandé Pionero Reserva Chardonnay 2017 Colchagua Valley *** TOP KVALITET. Morandé laver noget af Chiles bedste hvidvin.

Vinen er flot lys gul med toner af sommerfriske frugter. Den har en spændende aroma, der minder en om bærfrugt, ferskner, pærer i sirup, galia melon og ristede hasselnødder. Smagen er en sensation i sig selv med sødme af kandiseret frugt, papaya og fersken, "blended" med grape frugtens syre og friskhed. Morandé Pionero Chardonnay er en vin med god krop og fylde, og en fin balance, der sluttes af i en lang eftersmag.

Vinen egner sig perfekt til grillet fisk, skaldyr, (sushi), "alt godt fra havet", lettere kyllingeretter, carpaccio, frisk pasta med parmesan ost, og diverse supper med fyld.

Vinen bør serveres køligt ved 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.


* MORANDÉ - er endnu en gang udnævnt som "Winery of the Year 2010" af det prestigefyldte Amerikanske Magasin - Wine & Spirits - og er dermed iblandt Verdens Top 100 Vingårde. Dette er fjerde gang, de tidligere gange var i 2002, 2007 og 2008.

MORANDÈ blev grundlag i 1996 af Pablo Morandé sammen med pionerer fra Casablanca-dalen i det nordlige Chile. Netop Casablancadalen er perfekt til disse "rene" vine, hvor den tætte forbindelse med havet giver en lavere temperatur end i de klassiske distrikter i Chile.

Men også teknik og ny forskning spiller en stor rolle i MORANDÈs vine, som i dag har vinmarker spredt over næsten hele Chile. Maipo, Rapel og Maule Valley er nogle at de klassiske vindistrikter hvor MORANDÈ virkelig har vist potentialet i alle deres 5 forskellige niveauer.

Vi har valgt at satse på udvalgte vine fra alle 5 niveauer i MORANDÈ: Pionero, Reserva, Grand Reserva, Edición Limitada og House of MORANDÈ. Der er mange forskellige udgaver i de forskellige niveauer, men fælles for dem alle er den utrolig høje kvalitet, samt den elegante balance mellem syre og frugt. Dette gælder ikke mindst for Reserva, Grand Reserva, og House of MORANDÈ, der er fadlagret i henholdsvis 8, 12 og 20 måneder.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Cider Granatæble u/alkohol - Økologisk - Val de France 75 cl.

En fantastisk frisk cider. Nyd den som aperitif, festlige lejligheder, eller et glas i utide.

En biologisk dyrket æblejuice med smag - og bobler. Det er cider af høj kvalitet fra Nordfrankrig. Hvis I eller jeres børn er trætte af de søde parfumerede børnechampagner, eller du er gravid, er denne cider bare sagen. Den er sund, smager godt og har rigtig champagne prop.

Æblesorter er Kermerrien, Douce Coëtligné, Douce Moën, Marie Ménard, Rouget de Dol. Den er ikke tilsat sukker.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. u/alkohol (Incl. pant).

49,95 DKK 59,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2013 er en * Kraftig, fed og cremet TOPVIN FRA SPANIEN. Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah, og den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter.

Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen er modnet i 12 måneder på nye, amerikanske træfade. Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Det er helt i top, hvis kødets karakter fremgår tydeligt, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Skal decanteres før smagning, gerne en times tid.

*Test af årgang 2011:
* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2014
* Sølvmdalje ved IWSC
***** i BT

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

HEAVY ZIN Zinfandel Premium 2016

*** En rigtig lækker og saftfuld Premium ZINFANDEL.

"Heavy Zin" Premium imponerer med masser af fed rig frugt og blide krydderier. En virkelig vellavet kraftig, saftig rødvin med en bred smag, der fylder godt i munden. Heavy Zin er rig på mørke sorte kirsebær, brombær og skovbær, efterfulgt af lidt lakrids, peber og lidt sød tobak i bouqueten, koncentreret aroma toner, samt krydrede toner fra nye amerikanske egetræsfade. Denne Zinfandel har en dejlig balance mellem frisk frugt og modenhed sammen med varme solskinstoner, at du vil smage en kvalitets californisk varmblods Zinfandel. Vinen kommer fra Lodi i Central Valley, som betragter sig selv som hovedstaden for Zinfandel.

Der produceres omkring 40 % af den bedste californiske Zinfandel i Lodi – heraf mange på Old vines - så der er noget om snakken. Nogle af vinstokkene i regionen kan dateres helt tilbage til 1880'erne. Heavy Zin Premium produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi - Lange Twins.

Nyd denne sublime vin til en masse retter. Fra den store fest buffet, en rød saftig grillbøf, vildt, lam, stege med sovs af rødvin og krydderurter , kinesiske retter, båskimmeloste, eller til den store fest.

Serveringstemperatur er bedst ved 16-18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

69,95 DKK 129,95 DKK (spar 60,00 DKK)

Pascual Toso Estate Cabernet Sauvignon 2015

*** Fantastisk kvalitet til prisen af en af Argentinas bedste vinhuse.

Pascual Toso Cabernet Sauvignon er en attraktiv og fængslende vin. Farven er medium rød med intense violette nuancer. I næsen er frugt aromaer kombineret med noter af peber, chokolade, vanilje samt ristet eg. Vinen er blød med afrundede tanniner. En vin med stor personlighed.

Ideel til rødt kød, vildt, godt krydret pasta, lagret oste eller Roquefort ost.
Vinen bør serveres ved 15-17º C.

Vingården ligger i Barrancas, Maipu - i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima- og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. 40 % af den nye vin er lagret i 10 måneder i Amerikanske egetræsfade for at styrke vinens endelige struktur og kompleksitet.

*** GOLD TROPHY af Argentina Wine Awards 2013 (årgang 2012)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Cider Hindbær u/alkohol Økologisk - Val de France 75 cl.

Nyd denne dejlige hindbær cider som aperitif, ved festlige lejligheder, eller blot som et glas i utide.

En biologisk dyrket æblejuice med smag - og bobler - en cider af høj kvalitet fra Nordfrankrig. Hvis I eller jeres børn er trætte af de søde parfumerede børnechampagner, eller du er gravid, er denne bare sagen. Den er sund, smager godt og har rigtig champagne prop.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. u/alkohol (Incl. pant).

49,95 DKK 59,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Pascual Toso Estate Malbec 2015 Maipu Valley

***** TOP 100 - Wine Spectator of 2014. LÆKKER JULEVIN !!

*** FANTASTISK VIN! Måske Argentinas bedste Malbec vinhus.

Fedme, blødhed, masser af mørke frugter og lidt bid af lakrids. Pascual Toso Malbec har en intens rød farve med violette nuancer. Den er ren og frugtagtig med smag af blommer og kvæder med et charmerende blødt touch af egetræ. I ganen er det solbær og lakrids, der dominerer, med elegante toner af vanilje, hvilket giver en fremragende kompleksitet.

Vinen anbefales til rødt kød, kalvekød med bacon, og pasta serveret med lyse saucer. Den bør serveres ved 17-18º C.

Vingården ligger i Barrancas, Maipu - i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. 40 % af den nye vin er modnet i 10 måneder i tønder af Amerikansk eg for at styrke dets struktur og endelige kompleksitet. Vingården har for nylig indgået et samarbejde med den internationalt kendte Californiske Enologist Paul Hobbs (tidligere Catena) for at ledsage dem i den fremtidige produktion.

2008 årgangen:
Vandt 7 trofæer i "Internation Wine Challenge 2009" - bl.a. "Great Value Champion Red", "International Malbec Trophy" og "Argentinian Red Trophy".
Vinen på "Top 100 Best Buys of 2007" fra Wine Enthusiast, december 2007. Dette er den sjældne Best Buy, der kan mænge sig med de store vine og give dem noget for pengene. Træk vinen op og nyd kraftige mørke aromaer af tyrkisk tobak og bær kompot. I munden er der et mylder af frugtsmag, efterfulgt af en glat, kraftig finish.

Test tidligere ågange:

***** TOP 100 - Wine Spectator of 2014
* 91 point, Wine Enthusiast 2007.
* 90 Points og vinen på "Best Buy" - Wine Advocate - Robert Parker, dec 2007
* VinAvisen: ***** ud af 5 mulige. Citat:"Flot rødvin med intens frugt, en lækker krydring og trods sin kraft ret elegant og 'slank'. Et godt køb til prisen"

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau D´Angludet - Margaux 2011

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Årgang 2011 er en super flot, klassisk Margaux-vin. Det er en tør, medium kraftig og bestemt en elegant vin med god velintegreret tannin med en flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, lidt egetræsvanilje samt lidt mørk chokolade. 

Blandt de bedste i Margaux. Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det ER simpelthen et af de bedste køb, man hvert år kan gøre i Margaux.

Slottets historie går helt tilbage til 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed, markerne blev udvidet og kældrene renoveret. Siden 1961 er slottets vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået. Skulle 1855-klassifikationen revurderes - ja, så ville der med sikkerhed blive gjort plads til Château D´Angludet højt oppe på listen.

En kasse indeholder 12 fl. - 75 cl.


Producenten er Maison Sichel, den verdensberømte Bordeaux-familie:

Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Familien etablerede sig i Bordeaux i 1883. Igennem årene har familien opbygget det mest respekterede familieejede handelshus i regionen - både med produktion og handel af regionens vine. Succesen kan tilskrives en både kreativ og meget innovativ tankegang, der samtidig respekterer regionens traditioner. Familien er partejer i én af verdens mest ansete og respekterede ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château D´Angludet i Margaux, der i dag anses for en af de allerbedste Cru Bourgeois vine på Médochalvøen. Château D´Agludet er familiens base. Peter A. Sichel købte slottet i 1961 og de fem brødre, der i dag har ansvaret for firmaets drift, er opvokset på Château D´Angludet, hvor de alle fem har fået vinproduktion ind med modermælken.

I 1967 etablerede Peter A. Sichel vineriet CAVE BEL-AIR i Saint-Maixant, tæt på Bordeaux. Dermed blev familien det første handelshus, der ikke kun forhandlede regionens vine, men som også involverede sig direkte i produktionen af vinene. Dette gjorde Sichel i stand til at kontrollere kvaliteten hele vejen fra druer til vin.

I starten af 1990´erne købte familien Domaine Du Trillol i Corbières. I løbet af de forgangne 16 år har winemaker Ben Sichel, der samtidig er ansvarlig for frembringelsen af Château D´Angludet, skabt én af de allerbedste sydfranske vine. Domaine Du Trillol er nok "best value for money", der overhovedet kan opdrives i Corbières.

Vi er stolte over at tilbyde vine fra Sichel, en familie med stolte traditioner og med kvalitet som overordnet målsætning i alt hvad de beskæftiger sig med.

325,00 DKK 369,00 DKK (spar 44,00 DKK)

14 HANDS Winery Hot to Trot Red Blend 2014 Columbia Valley

*** VIN MED KRAFT OG SAFT - * Lidt Zinfandel smag i stilen - skal prøves hvis du er til Zinfandel.. Bedre vin fra dette område findes ikke til pris!!

Dette røde blend er hovedsageligt produceret af Merlot (ca. 36 %), Syrah (ca. 33 %), Cabernet Sauvignon (ca. 11 %), Petit Sirah (ca. 6 %) og Pinot Gris (ca. 5 %) samt en lille smule af en række andre druer, der alle er dyrket i Columbia Valley i staten Washington.

Det er en elegant vin med en flot rød farve, samt en delikat duft af modne kirsebær og te. Vinen har en blød og rund frugtsmag af sorte kirsebær og blommer med et strejf af krydderier, en blød tannin samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske rødvin er særdeles velegnet til grillet kød, bøffer, stegt vildt samt oste. Det er en vin, der er drikkemoden nu og de næste par år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 13,5 % Alkohol.


14 Hands Vineyards ligger i Columbia Valley i staten Washington i USA.


14 Hands vinene er inspireret af de vilde heste, der engang vandrede frit omkring i det smukke bakkelandskab i det østlige Washington. Etiketterne er ligeledes inspireret af de vilde heste, der var ret små – populært sagde man at de var knap 14 hænder høje - deraf navnet på vinene (en hånd var bredden på en mands hånd = ca. 4 tommer = ca. 10 cm, så hestene målte ca. 140 cm). Motivet på etiketterne er malet af den pris-vindende kunstner Cynthia Sampson, der har specialiseret sig i malerier med stærke farver.

 

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Delaforce Fine Tawny Portvin

Denne portvin har en fyldig smag af saftige, modne bær nuancer, der støttes af en direkte, fast tannin i en frisk, afbalanceret tekstur. Den er velegnet til nødder, lidt ost, julens retter, eller som et lille glas i utide. Den er drikkeklar nu.

Delaforce Ports har siden 1868 været kendt for deres elegance og rigdom af smag. I over 140 år er de traditionelle færdigheder af aldring og blanding blevet overleveret fra en generation til den næste, hvilket har sikret ensartet kvalitet og karakter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. Alkohol: 20%


Delaforce er et af de klassiske portvinshuse. De har et bredt udvalg af portvine med alle de gængse portvinstyper og kategorier. Desuden har de nogen af de mest kendte portvine samt usædvanlige varemærker. De har oparbejdet et samarbejde med mange virkelig gode portvins producenter og dette sikre, at Delaforce vil kunne producere portvine af virkelig god kvalitet mange år ind I fremtiden.

Delaforce blev grundlagt I 1868. Grundlæggeren hed George Henry Delaforce og allerede fra starten fik han hurtigt udvidet firmaets forretning til at omfatte både Europa og Rusland. Portvinene fra Delaforce fik hurtigt et god ry, og har gennem de sidste 130 år været I stand til at bevare det gode ry, på trods af, at det har været gennem flere generationer. I dag exporterer de portvine til hele Europa og Nord Amerika. De har bl.a. været det største og mest kendte portvinsnavn I Tyskland siden 40´erne, og de er kendt overalt for god kvalitet uanset prisniveau.

98,00 DKK 129,00 DKK (spar 31,00 DKK)

Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC Riserva 2011

*** 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017 samt 94 Point af James Suckling. Top Amarone!

En blød rødvin med lidt kryddret bær, og man kan virkelig smage de tørrede druer - RISERVA. Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fuld og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano.

Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange, og produktionen er yderst begrænset. De sundeste drueklaser, der kommer fra cruer som "Campo Inferi" hvorfra navnet stammer, bliver først udvalgt manuelt ved starten af Oktober, og derefter anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad i fire måneder. Klaserne presses i januar måned efter at have mistet ca. 40 % af deres oprindelige vægt. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer varer i ca. 30 dage. Vinen lagres derefter på egetræs fade på 18 hl i 24 måneder. Endelig kommer Amarone Classico "Campo Inferi" på flaske hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder før den sendes på markedet.

Druer: Corvina Veronese 70 %, Rondinella 25 %, Corvinone 5 %. Jordforhold - Moræne oprindelse, rød ler og kalkholdig. Dyrkningsmetode: Guyot-metode, med en gennemsnitsalder på 35 år.

Serveringsforslag: Til meditation, eller specielt egnet til hovedretter med oksekød: stegt, grillet, braiseret eller ragout, vildtretter, perlehøne med trøffelfyld og modnede oste. Serveringstemperatur: 18°C: Flasken åbnes et par timer før.

***** 94 Points James Suckling.. Årgang 2011

Test: 91 Point i Wine Spectator ***** 93 point i WineEnthusiast Magazine Citat: Campo Inferi Riserva Amarone opens with very sweet and beautiful tones of red fruit candy, raspberry jam, nutmeg and cinnamon. It offers more rich sweet fruit flavors in the mouth and would pair perfectly with honey baked ham with cloves.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 16,5 % Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra "main stream" produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 - 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller "Campo Inferi" og "Campo Titari", den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Produktionsmetode:
Vindrueklaserne, der er mest modne og med den bedste udstilling, plukkes manuelt mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder lagringen af vinen - i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder, før den sendes på markedet.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes. 

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier. 
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

369,00 DKK 475,00 DKK (spar 106,00 DKK)

MAYNARD´s 10 års Fine Tawny Portvin

***** "STOR" FLOT 10 ÅRS PORTVIN - Value for Money. 10 års Tawny er med håndværksmæssige tæft en særdeles velskabt blended tawny, nøddebrun og med cremet fylde, puddersukker og let røget sødme med diskret bid i finalen. En stor 10 Years Old med masser af value til prisen.Søsterhus til Barão de Vilar er adelstitlen på det yngste og tilmed mindste portvinshus, ejet af den kendte portvinsfamilie, van Zeller, som igennem tiderne har været involveret i flere af portvinshistoriens mest betydende huse, såsom Kopke, Burmester, Borges og ikke mindst Quinta do Noval, som familien i 1993 solgte til et Fransk forsikringsselskab, grundet evige skænderier i familien om formuen. Bør nydes ved ca. 16 grader til f.eks. faste oste, tørrede frugter, nødder eller desserter med chokolade. Test: 90 points, Wine Enthusiast.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20 % Alkohol.

TEST:
* 95 Points af DECANTER

* 90 Points af Wine Enthusiast

Maynards Portvin

Søsterhus til Barão de Vilar - er adelstitlen på det yngste og tilmed mindste portvinshus, ejet af den kendte portvinsfamilie, van Zeller, som igennem tiderne har været involveret i flere af portinshistoriens mest betydende huse, såsom Kopke, Burmester, Borges og ikke mindst Quinta do Noval, som familien i 1993 solgte til et fransk forsikringsselskab, grundet evige skænderier i familien om formuen?.

Siden 1998 og efter en femårig konkurrenceklausuls-pause, blev Barão de Vilar etableret i Novals tidligere lodge i Vila Nova de Gaia og langsomt blev en bred stribe af kvalitetsvine lagt til porteføljen, dels af indkøbte vine og fra og med topårgangen 1994 derefter udvidet med egne vine, vinificeret traditionelt under Àlvaro van Zellers kyndige ledelse med fodtrampede druer i lagares. 
Det stod hurtigt klart, at kvalitet er en mærkesag for familien, og alle vinene fra van Zellernes lille portvinshus udmærker sig med topkvalitet indenfor så forskellige typer som LBV, Vintage og de fadlagrede Tawnies.

Mængderne er meget beskedne og ligeså husets beskedne lodge, som blev overtaget fra Noval i Rua Cândido do Reis i Vila Nova de Gaia. Der hersker med andre ord en meget familiær atmosfære over den lidenhed, man mødes med - især sammenlignet med de kapitalstærke portvinshuse med velsmurte marketingsbudgetter og show-rooms.

139,00 DKK 189,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Morandé Reserva Carmenere 2013 Maipo Valley


* Guldmedalje ved 11th Wines of Chile Awards 2014 (Chile)

* Bronzemedalje ved International Wine Challenge 2015
* Bronzemedalje ved 12th Annual Wines of Chile Awards (Brasil)

En kraftig og elegant vin - den bedste Carmenere de har lavet til dato. En vin med intens lilla og violette toner. I bouqueten er der lidt eg, med et strejf af peber og kirsebær, vanilje samt krydderier. I smagen er det en frisk, kraftig men silkeblød vin, der er rig på frugt, og et hint af tobak i eftersmagen. En vin der er god til and, vildt, oksekød, pasta, samt medium stærke oste. Bør serveres ved 16-18 grader.

 

Tidligere årgange har også fået mange præmier/priser.

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

 


MORANDÉ - er endnu en gang udnævnt som "Winery of the Year 2010" af det prestigefyldte Amerikanske Magasin - Wine & Spirits - og er dermed iblandt Verdens Top 100 Vingårde. Dette er fjerde gang, de tidligere gange var i 2002, 2007 og 2008.

MORANDÈ blev grundlag i 1996 af Pablo Morandé sammen med pionerer fra Casablanca-dalen i det nordlige Chile. Netop Casablancadalen er perfekt til disse ?rene? vine, hvor den tætte forbindelse med havet giver en lavere temperatur end i de klassiske distrikter i Chile.

Men også teknik og ny forskning spiller en stor rolle i MORANDÈs vine, som i dag har vinmarker spredt over næsten hele Chile. Maipo, Rapel og Maule Valley er nogle at de klassiske vindistrikter hvor MORANDÈ virkelig har vist potentialet i alle deres 5 forskellige niveauer.

Vi har valgt at satse på udvalgte vine fra alle 5 niveauer i MORANDÈ: Pionero, Reserva, Grand Reserva, Edición Limitada og House of MORANDÈ. Der er mange forskellige udgaver i de forskellige niveauer, men fælles for dem alle er den utrolig høje kvalitet, samt den elegante balance mellem syre og frugt. Dette gælder ikke mindst for Reserva, Grand Reserva, og House of MORANDÈ, der er fadlagret i henholdsvis 8, 12 og 20 måneder.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 99,95 DKK (spar 20,95 DKK)
Moscato "EL CALIE" Mosto D'Uva 2015 Borgo Maragliano

*** PERFEKT SOM APERITIF/DESSERTVIN. 

Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i "utide".

Vinen er lavet på 100% Moscato Bianco di Canelli druer. Den har en strågul farve - intens og gylden, med smag af friske frugter. God balance i syreindholdet med en smag af abrikoser og nektariner - meget sød, rund og moden. 
Velegnet til apéritif, søde desserter - som is med frugter, ostekage og frugttærter, og som velkomstdrink. Bør serveres ved en temperatur på 10-12° C.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  3 % Alkohol.

Galliano familien har en lang slægtshistorie. I 1790 blev John Galliano født - og var senere leder af familien. I 1825 blev hans søn Dominic født, og han var ligesom sin far bosat med sin familie i Loazzolo.
Tilbage i 1850 besluttede John Galliano at købe den første jord i kommunen Loazzolo. Det var barske år, som man overlevede i 
fattigdom og tilbageståenhed, især i bjergene i Langa, hvor livet var en daglig kamp for overlevelse.
John var en stærk og hærdet mand. Han rejste i vid udstrækning og mødte "verden" og udvidede dermed sin horisont, og hans naturlige iværksætterånd førte ham til at tro på vindyrkning.

I begyndelsen af 1900 var han i besiddelse af fire virksomheder beliggende i dalen Bormida. Men den store krig var over dem, og det der prægede familien mest var, at J
ohn mistede sin søn Charles.
Hustruen Teresa var stædig som sin familie og dedikeret til at arbejde og acceptere ikke nederlag - hun åbnede i 50'erne kroen, som senere blev forvaltet af sønnen Josef med hjælp fra Teresas mor. Restauranten blev langsomt en af de vigtigste vartegn i dalen. I flere år deltog Josef og hans kone Germana med tilfredshed i det hårde arbejde.

Charles, søn af Josef, opnåede sit eksamensbevis i ønologi i Alba i 1990, og fra nu af blev familien dybt involveret i vinfremstillingen af Prince Langa, Muscat.
I begyndelsen af halvfemserne med den første produktion af Chardonnay og Pinot Noir begynder udfordringen med den traditionelle metode.

Borgo Maragliano er i dag en familievirksomhed, hvor Charles og Silvia - bistået af værdifuld bistand og støtte fra Josef og Germaine -
 styrer 21 hektar vinmarker, hvor produktionen vinificeres og aftappes i kælderen af ejendommen i Loazzolo. En stærkt incitament til at se fremad, er givet videre til børnene John, Francis og Frederick.

Borgo Maragliano Gården ligger 450 meter over havets overflade på en naturlig terrasse i hjertet af Langhe Loazzolo området og krydses af Marin, det fremmer vinden fra havet, som fremhæver træk og duftstoffer, samt modning af druerne.
Undergrunden er mergel og sandsten. Vinene fremstilles, aftappes og emballeres ved hjælp af avanceret udstyr. De er resultatet af en omhyggeligt og minutiøst arbejde, og fremstilles af druerne: Muscat, Chardonnay og Pinot Noir.
 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Pascual Toso Alta Syrah 2012

 

***** TOPVIN.

Pascual Toso Alta Syrah har en mørk rød farve med violette nuancer. Den har en flot aroma med noter af krydderier, lakrids, vanilje og kokos. I smagen er den tilpas krydret med toner af træ og Syrah druens karakteristiske træk. Det er en vin med tilpas søde, bløde og afrundede tanniner. En ekstremt velafbalanceret, elegant og udsøgt vin med en lang eftersmag.

Anbefales til en stor bøf med en smagfuld pebersauce/fed goganzolasauce, rødt kød, vellagret pastaretter og hårde oste.

Vinen bør dekanteres 2 timer før servering og serveres ved en temperatur på 15-17º C.

Tidligere årgange:
* 90 Point i Wine Enthusiast Magazine, 2009 (okt 2013)
* 90 point - Wine & Spirits Magazine, 2010
* Bronzemedalje - Challenge International Du Vin, 2010
* Guldmedalje - Concours Mondial De Bruxelles, 2009
* Sølvmedalje - International Wine Challenge, 2009
* Sølvmedalje - Decanter World Wine Awards, 2009
* 91 Point af Robert Parker (årgang 2006 - i nov 2008)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,3 % alkohol.

195,00 DKK 269,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Pascual Toso Alta Malbec 2014

***** EN TOPVIN. En fantastisk blød og fed Malbec med vidunderlige nuancer.

Pascual Toso Alta Malbec har en dyb rød farve med ungdommelige reflekser. Duften er aromatisk med noter af modne blommer, vanilje og krydderier fra 12 måneders modning på egetræstønder. Vinen er blød og perfekt afrundet med fløjlsagtige tanniner.
En fremragende ledsager til kød, pasta og lagret ost som eksempelvis Roquefort. Bør serveres ved en temperatur på 15-17º C.

Vingården ligger i Barrancas, Maipu - i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. Vinen lagres på fade i 12 måneder: 80 % på Amerikanske egetræsfade og 20 % på Franske egetræsfade. Vinen ligger på flaske i yderligere fire måneder inden den sælges.

Årgang 2011:
* 91 Point i Wine Spectator.
* 91 Point i Wine Enthusiast Magazine (oktober 2013)

Tidligere årgange:
* 93 points - Wine Emthusiast 2009
* 92 Points - Wine Spectator 2009
* 90 Points - Wine & Spirits Magazine 2010
* 89 Points - Wine Advocate - Jay Miller 2010

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

195,00 DKK 269,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Taylors 10 års old tawny Port - 93 points Robert Parker

Denne 10 års portvin har været lagret i egetræsfade i 10 år. Det er en utrolig elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens bouquet af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

TEST: * 93 points Robert Parker... * 4 ud af 5 glas i Smag & Behag 1. oktober 2008 * 5 ud af 5 stjerner på www.vinavisen.dk i uge 17, 2008 * ?Godt portvinskøb? i B.T. den 30. november 2007 * 4 ud af 5 glas i Smag og Behag den 1. december 2004 * 5 ud af 6 stjerner i Nordjyske Stiftstidende den 30. januar 2003 * 4 ud af 5 stjerner på www.vinavisen.dk i uge 2, 2003.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Sartori - Marani Bianco Veronese I.G.T 2014

Hvidvinen er produceret på 100 % Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne marker i Veneto området. Druerne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt. De ligger så til tørre i 40 dage - samme metode som man anvender til Amarone vinene og netop derfor kaldes Marani "Den hvide Amarone". En del af vinen har været lagret på egetræsfade og resten har været lagret på ståltanke. Vinen er elegant med en intens gul/gylden farve, delikat bouquet af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag. En harmonisk velafbalanceret hvidvin er specielt velegnet til smagfulde pasta- og fiskeretter samt lagrede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 13,5 % alkohol.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pascual Toso Alta Cabernet Sauvignon 2013

*** En meget lækker vin i Alta Reserve serien.

En prestigefyldt vin, der er fremstillet af mere end 60 år gamle vinstokke. Vinen er udelukkende lavet på Cabernet Sauvignon druer, der har lagret 12 måneder på Franske egetræsfade og 6 måneder på flaske inden den blev frigivet. Vinen har en komplet harmoni i farven - med en dyb, lys rød kombineret med violette antydninger. Den er kendetegnet ved frugtagtige aromaer, brombær og krydderier. I munden er der søde tanniner med tilstedeværelse af krydderier fra egetræ. Alle disse noter giver en god vedvarende elegance og kompleksitet til vinen.

Nyd denne vin med rødt kød, pasta og moden ost. Vinen bør serveres ved en temperatur på 15-17 grader.

Test:

* 93 Points Robert Parker (2009)
* 92 Points Wine Spectator (2009)
* 90 Points Wine Spectator (2011)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

195,00 DKK 269,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Piaugier Sablet Rouge  - Côtes Du Rhône Villages 2015

*** Rhone Villages 2015 i Top Årgang så bliver det ikke meget bedre - en fantastisk kraftfuld og saftfuld Rhone Village.

Årgang 2010 blev af publikum på Rhonefestivallen 2012 kåret til det bedste køb under kr. 100,-

Rhone 2015 er et Top vin år. som dette vinhus viser nuancer af det bedste frugt, krop og eftersmag.

Vinen er fremstillet på Syrah og Grenache druer og har et rent udtryk med frisk saftig frugt, fed, cremet med duft af grønne urter, peber samt lakrids. Smagen er fyldig og saftig med god struktur. Det er en fantastisk vin, der har potentiale til at nydes nu, men også at blive gemt i adskillige år.

Vinen anbefales til retter med oksekød, lam, vildt, and, Osso Buco, samt til modne oste. Serveringstemperatur er 16-18 grader

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

Vinhus.
Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Morandé Gran Reserva - Carmenere 2011 - Maipo Valley
* STORSLÅET VIN FRA MORANDÉ med 90 Robert Parker Point!
* 92 Point ved Decorchados 2014 (Chile)
* Guldmedalje ved Concours Mondial de Bruxelles 2014 (Belgien) 

Gran Reserva Carmenere har en intens, dyb rød farve med violette toner. En frisk aroma med intens frugt af brombær og blåbær samt krydret sort peber, kanel og ristede kaffebønner. Smagen er frugtagtig, kompleks og med vedvarende sorte frugter, krydderier, chokolade, jordagtig smag og trøfler, med fløjlsagtige og massive tanniner. Vinen bør serveres ved ca. 16 grader og er et godt match til gryderetter, pasta, lyst kød, pølser, unge oste og mørk chokolade.

Frugten kommer fra San Bernardo i Maipo Valley, der har en finkornet frugtbar jord og et tørt klima. Vingården har en høj tæthed, dvs. at de opnår en lav produktion per plante med en høj koncentration af farve og smag til følge. Høsten udføres manuelt - både udvælgelsen af klynger og de individuelle druer. Vinfremstillingen foregår traditionelt med en lang modenhed på 4 til 5 uger. Efter denne proces gæres vinen i 16 måneder på franske egetræsfade.

Morandé Gran Reserva Carmenere 2009 har fået:
* 90 Robert Parker Point i The Wine Advocate (USA - Feb. 2013)
* Guldmedalje ved "Concours Mondial Bruxelles 2012 (Chile).
* Sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competition 2013 (UK)
* 90 Point ved Descorchados 2013 (Chile)
* ANBEFALET JULEVIN TIL AND OG FLÆSKESTEG - VURDERET AF MALENE SMIDT HERTZ, MAD & BOLIG'S VINSKRIBENT SOM BEDSTE MATCH I PRISGRUPPEN UNDER KR. 100,-

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.
 

MORANDÉ - er endnu en gang udnævnt som "Winery of the Year 2010" af det prestigefyldte Amerikanske Magasin - Wine & Spirits - og er dermed iblandt Verdens Top 100 Vingårde. Dette er fjerde gang, de tidligere gange var i 2002, 2007 og 2008.


MORANDÈ blev grundlag i 1996 af Pablo Morandé sammen med pionerer fra Casablanca-dalen i det nordlige Chile. Netop Casablancadalen er perfekt til disse ”rene” vine, hvor den tætte forbindelse med havet giver en lavere temperatur end i de klassiske distrikter i Chile. 

Men også teknik og ny forskning spiller en stor rolle i MORANDÈs vine, som i dag har vinmarker spredt over næsten hele Chile. Maipo, Rapel og Maule Valley er nogle at de klassiske vindistrikter hvor MORANDÈ virkelig har vist potentialet i alle deres 5 forskellige niveauer. 

Vi har valgt at satse på udvalgte vine fra alle 5 niveauer i MORANDÈ: Pionero, Reserva, Grand Reserva, Edición Limitada og House of MORANDÈ. Der er mange forskellige udgaver i de forskellige niveauer, men fælles for dem alle er den utrolig høje kvalitet, samt den elegante balance mellem syre og frugt. Dette gælder ikke mindst for Reserva, Grand Reserva, og House of MORANDÈ, der er fadlagret i henholdsvis 8, 12 og 20 måneder.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

98,00 DKK 149,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Pascual Toso Malbec 2013 - LIMITED EDITION

*** 90 Points Robert Parker.

* TOP Malbec vin, den smager fantastisk, fed og cremet.

Vinen er lavet på 100% Malbec druer fra Barrancas vinermarker i Maipú Distriktet i Mendoza/Argentina. Druerne er håndplukkede i små kurve. Inden druerne gennemgår en kold gæring i 72 timer og derefer fermentering i 15-20 dage i rustfri ståltanke. Til sidst lagres vinen i 12 måneder i nye egetræsfade: 50% amerikanske og 50% franske. For at opnå vinens maksimale udtryk, er den blevet filtreret blødt før aftapning. Derefter er den lagret på flaske i yderligere 4 måneder i vingårdens kældre med kontrollerede temperaturer, før den er blev udgivet. Family´s Choice..

Pascual Toso Malbec er ren og frugtbar i næsen med aromaer af blommer og kvæde med et strejf af elegant eg. I munden er det solbær og lakrids, der dominerer, med en rig og lang eftersmag med røgfyldte noter af vanilje og dvælende eg.

Vinen anbefales at nyde til pasta, lyst vildt og rødt eller grillet oksekød.

Anbefalet serveringstemperatur er 15-17 grader.

Test:
* 90 Points - Robert Parker 2012

Vingården ligger i Barrancas, Maipu - i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. 40 % af den nye vin er modnet i 10 måneder i tønder af Amerikansk eg for at styrke dets struktur og endelige kompleksitet. Vingården har for nylig indgået et samarbejde med den internationalt kendte Californiske Enologist Paul Hobbs (tidligere Catena) for at ledsage dem i den fremtidige produktion.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

98,00 DKK 149,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Rivesaltes Ambre Soltus - Hors d´Age 50 cl. 16 % Alk.

***** Helt fantastisk lækker Rivesaltes.

Rivesaltes Ambré er den traditionelle og mest udbredte type af Rivesaltes, og er fremstillet udelukkende af de to hvide druesorter Maccabeu  og Grenache.
Den vinificeres som hvidvin med presning af druerne, hvorefter druespritten tilsættes den klarede most. Vinen er lagret 5 år i gamle egetræsfade, hvilket giver den færdige Rivesaltes en smuk gyldebrun farve samt en fantastisk blød og cremet eftersmag. Der er en bunke af aromaer i glasset: tørrede frugter, nødder, ristede mandler, lyse rosiner, brændt karamel, honning, smeltet smør, kaffe og appelsinskal. De kommer også igen i smagen som silkeblød og cremet stil giver en lang eftersmag som ikke er for sød.
 
Hvad spiser man til Rivesaltes Ambré? Ris a la mande – En af de få dessertvine som virkelig passer til Danskernes juleaften-dessert.  Rivesaltes Ambré er en fortræffelig vin til at byde sine gæster velkommen med. Vinen passer også godt til oste af fåremælk som f.eks. Pecorino, en gedeost, eller en comté. Frugten i en ung Rivesaltes Ambré gør den til fortræffelig ledsager til en mild cantal eller en manchego. Vil du nyde disse vine sammen med en dessert, skal denne være af mild chokolade eller med tørrede frugter og nødder, eller med appelsin, caramel, honning, marcipan eller nougat.

En kasse indeholder 12 flasker - 50 cl. 16 % Alkohol.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pascual Toso BARRANCAS TOSO Malbec/Cabernet Sauvignon 2014

***** En fantastisk Nyhed..
En kompleks og velafbalanceret vin, der præsenterer bløde mørke frugttoner og blide tanniner.

Den er elegant, med dejlig boysenbær og hindbær frugt, lettere toner af vanilje, krydderier og chokolade nuancer, som fremstår af blend på Malbec og Cabernet Sauvignon druer. Barrancas er lagret 8 måneder på amerikanske egefade.

Vinen er ideel til grillet rødt kød, vildt. pasta og cremede oste.

* 90 Point af James Suckling (årgang 2013)

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

100,00 DKK 149,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Gentilice Cotes du Ventoux 2015

* Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen med 15 % Alkohol. Den smager simpelt hen godt jvf. Vinavisen.

Gentilice er produceret på druerne Carignan, Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 15% af vinen lagres på helt nye og friske fade. Denne traditionelle produktion giver vinen en meget dybrød, næsten helt sort farve. Duften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende. En vin med en fin balance og bløde tanniner - dog med et velmenende "bid", der gør den særdeles velegnet til kraftige kødretter.

Druerne til denne dejlige og kraftige Ventoux (med 15% alkohol) vokser på små udvalgte parceller på Mont Ventoux, hvor jordbunden består af en meget kalkholdig ler. Her stortrives druerne Syrah, Grenache og Carignan, der er de klassiske sorter for Rhônevinen fra dette område.
Produktionen på vingården er traditionel, og afsluttes med en fadlagring på 12 måneder inden vinen tappes.

Vinen er meget velegnet til de mest kraftige og krydrede kødretter, eksempelvis flæskesteg, andesteg, lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Test af tidligere årgange:
* Guld i Mâcon: Gentilice har fået mange fine anmeldelser og medaljer for den fine kvalitet. Bl.a. Guldmedalje i Mâcon ved ´Concours des Vins Grandes de France´ i 2015.

* Vinavisen: 5 x ***** Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen. Den smager simpelt hen godt..

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

LE PUPILLE Morellino Di Scansano Riserva Toscana DOC 2015 * ITALIENSK KLASSE-VIN MED MASSER AF SMAG. En helt igennem imponerende vin, der bare fylder hele munden med oplevelser. Duften er fyldt med fede, overmodne skov- og brombær samt en flot smag af fad og krydderier. En svag mild smag af kaffe og chokolade åbner sig også hurtigt i glasset. Chokoladen bliver mere markant efter lidt tid i glasset og følges op af lidt sød tobak.

Smagen starter ud med tro kopi af alle oplevelserne fra duften, og dine smagsløg pirres af de lækreste syltede kirsebær vendt i en dyb koncentreret sauce af balsamico og søde krydderier. Kombinationen af den intense frugt, fad, krydderier og de lidt sød-syrlige smagsnuancer er i perfekt balance. Vinen er lavet på druetyperne Sangiovese og tilsat lidt Cabernet Sauvignon.

Et brag af velstruktureret italiensk Morellino fra Fattoria Le Pupille i Maremma, Toscana. Vinen har masser af dybde og kraft, så ethvert lækkert og mørt stykke kød med svampe, urter, hvidløg og masser af frisk peber vil være en sublim match hertil. Pizza med masser af smag, lam, vildt og kraftigere oste vil også være perfekt sammen med denne vidunderlige vin.

Bør serveres ved 16-18 grader.

Test for tidligere årgange:

5 X ***** i VINAVISEN - Citat: Dejlig rødvin med en flot og inviterende duft og en bred, frugtagtig smag (kirsebær) med bløde tanniner. Dertil fint integrerede og lækre fadnoter. Den er nem at holde af.

* 93/100 Point af JAMES SUCKLING

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.


Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, ja faktisk nogle af Italiens bedste vine. Kvinden bag firmaet, Elisabetta Geppetti - der råder over 480 hektar vinmarker i Toscana, er kvinden som sammen med Erik Banti startede hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her ved den Toscanske kyst, giver en perfekt modning af især Sangiovese druen, der bliver mere intens og kraftfuld i sin koncentration grundet mere solskin om dagen samt kølige nætter.

149,95 DKK 189,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Sancerre Vignoble Danny Terres Blanches 2015 Bio

* Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstrende aroma, en tydelig duft af hyld og stikkelsbær eller grapefrugt. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre, god mineralitet, fyldig og med lang eftersmag.

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen.

Familien Dauny har lavet vin i Sancerre siden 1683. Christian & Nicole Dauny og sønnerne Benoit og Thibaut er 12. og 13. generation. De har drevet Domaine Dauny økologisk siden 1964. Deres held, forspring og styrke er at deres 16 ha ligger syd-østvendt på Sancerres mest eftertragtede bakke: Champtin.

Midt i Frankrig og midt langs Frankrigs længste flod, la Loire, ligger Pouilly Fumé på højre side (1200 ha) og Sancerre (2600 ha) på den venstre side. Disse 2 appellationer laver verdens bedste og reneste Sauvignon Blanc. Druen er siden blevet klonet og kopieret verden over. I dag findes 45.000 ha Sauvignon Blanc. Sancerre er en dramatisk beliggende bjergby og dens beliggenhed ved en sejlbar flod og den gode dræning og topografi i landskabet har sikret byen en lang historie knyttet til vinproduktion. Det var allerede i Romertiden klart, at stedet var eminent til vindyrkning.

Serveringstemperatur 6 - 8 grader

Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Montespina Sauvignon Blanc Rueda - Avelino Vegas 2016

***** Måske markedets bedste Rueda Sauvignon Blanc. Helt igennem en af de bedste Sauvignon Blanc fra Spanien til denne pris.

Vinen har en flot gul farve med bløde grønne og rene nuancer. I næsen er der en intens blomstrende aroma sammen med tropiske noter. Den er meget frisk og har en blomstrende og frugtagtig smag med en lang afslutning. Anbefalet serveringstemperatur ca. 7-10 grader. Vinen egner sig godt til skaldyr, alle hvide fisk og fx patéer.

* Guldmedalje af Concours Mondial du Sauvignon 2018 (årgang 2017)

Årgang 2012 har opnået følgende præmier:
* Gold Medal Monde Selection (Belgium)
* Gold Medal BACO (Spain)

En kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 13 % alkohol.

Montespina Sauvignon Blanc kommer fra Rueda-distriktet - områdets perle, der står bag den karakteriske, aromatiske hvidvin, som af mange regnes for spaniens bedste...

Efter en streng kontrol med modningen, blev 2012-høsten foretaget i løbet af september. Efter en de-stamning af druerne, foretages en let kold modning for at øge den aromatiske intensitet i mosten. Druerne er blevet presset blødt og den rene most fermenteres vecd en kontrolleret temperatur i en periode på 20 dage. Den nye vin forbliver i kontakt med de fine bærme, hvilket giver vinen mere volumen og kompleksitet.

Montespina er en vin designet af Avelino Vegas SA og skabt af deres ønolog Jose Manuel Corrales i det område, hvor spanske hvide vine er blomstrende lige nu: D.O.RUEDA. De har været i området siden 1981, og har derfor stor ekspertise, der kommer til udtryk i produkternes høje kvalitet.

Avelino Vegas SA kontrollerer 45 hektar vinmarker med Sauvignon Blanc druer, der primært er placeret i La Seca, Villaverde de Medina og Rueda, der alle ligger i hjertet af "Denomination of Origen Rueda". De rådgiver nøje vinbønderne, specielt omkring høst tidspunktet, så de opnår den højeste kvalitet af druerne.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

BRIZIO BRUNELLO di Montalcino DOCG 2012 - Dievole

* NYHED. Brizio Brunello er en intens og elegant rødvin med en intens bouquet/aroma af modne røde frugter med en elegant antydning af krydderi.

Smagen har en god afbalanceret syre, der giver vitalitet og friskhed til en ellers meget elegant og kompleks vin med masser af bløde tanniner. Vinen har antydninger af krydderier (sort peber) samt en lang og behagelig eftersmag. 

Den passer perfekt sammen med vildt, forskellige typer af rødt kød og ost.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14,5 % Alkohol.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Menhir Primitivo Manduria DOC 2016

***** Virkelig klasse Primitivo fra Manduria.

* Det tætteste man kan komme på en Top Appassimento eller Ripasso Classico uden at være det - kraftig, fed og frugtrig vin i top klasse!

Denne lækre Primitivo di Manduria har en flot violet, dyb farve. Den er helt frisk og meget fyldig i næsen med lidt soltørrede druer i duften. Smagen er lidt krydret, blød, fed og saftfuld med en eksplosiv, fyldig smag i enden. Den er produceret på druer fra 35 år gamle vinstokke, og den har lagret 12 måneder på franske egetræsfade. Vinen anbefales at servere ved en temperatur på 14-16 grader til oksekød, vildt, grillet kød samt kraftigere oste.

Test:
* Gold medal in Mundus Vini (Årgang 2010)
* 2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

Vinhuset. 

Cantine Menhir blev først grundlagt i år 2000, og de har fra begyndelsen fremstillet fremragende og autentiske vine. Vingården er beliggende i hjertet af Puglia i byens centrum Minervino di Lecce. Med særlig stor opmærksomhed laver Gaetano nok den bedste Primitivo Manduria vin.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2015 - I Gaveæske med 2 flasker og brochure med information.

Venta del Puerto No. 12  *SPAR KR. 130,- på Kraftig, fed og cremet - TOPVIN FRA SPANIEN.

* Pakket i en Super flot gaveæske med 2 flasker samt en flot informationsbrochure om denne vin. Flot gaveløsning!

Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah, og den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Den er modnet i 12 måneder på nye, amerikanske træfade.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Det er helt i top, hvis kødets karakter fremgår tydeligt, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi.

Test af årgang 2015:

* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015
* Sølvmdalje ved IWSC
***** i BT

En kasse indeholder 2 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

Dievole Chianti Classico DOCG 2015 har fået mange gode anmeldelser blandt andet 95 Point af Doctor Wine og 91 Point af James Suckling. Denne vin er vingårdens flagskib, som fik tildelt rollen som den første vin ambassadør for dette område. Det er den vin, der fuldt ud formidler det unikke fra dette område og Dievoles respekt for dette.

Vinen har en lys rubinrød farve og bouquet af intense blomster noter af violer og smagen af modne røde frugter. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning.

Vinen er ideel med pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

Druesammensætningen er: 90 % Sangiovese, 6 % Canaiolo, 4 % Colorino.

TEST Årgang 2015:
* 95 Point af Doctor Wine by Daniele Cernilli.
* Tre Glas af Gambero Rosso 2018.
* 91 Point af James Suckling.
* Guldmedalje af The WineHunter på Merano WineFestival.

Test af ældre årgange:
* 5 x ***** i Vinavisen - En rigtig lækker og ægte Chianti Classico, med ren frugt, bred krydring og gode mundrensende tanniner. Plask gerne over i en karaffel.
* 90 Point af Wine Spectator (årgang 2014)
* Sølvmedalje ved Los Angeles International Wine Competition 2016 (årgang 2014)
* Broncemedalje af Decanter ved Asia Wine Awards 2016 (årgang 2014) 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Pascual Toso Selected Reserva Malbec 2016

Pascual Toso Malbec ***** 90 Point - Robert Parker! Outstanding Malbec..

*** Fantastisk blød, kraftig, fed og cremet Malbec - med vidunderlige nuancer.

Vinen har en dyb rød farve med ungdommelige reflekser. Duften er aromatisk med noter af modne blommer, vanilje og krydderier fra 12 måneders modning på egetræstønder. Vinen er blød og perfekt afrundet med fløjlsagtige tanniner.

En fremragende ledsager til oksekød, vildt, pasta og lagret ost som eksempelvis Roquefort. Bør serveres ved en temperatur på 15-17º C.

TEST:
***** 90 Point - Robert Parker (2016)
* Guldmedalje ved Mundus Vini 2015 - 16. Grand International Wine Award (årgang 2013)
* Guldmedalje ved Challenge International Du Vin, Frankrig (årgang 2013)
* Sølvmdalje ved Argentina Wine Awards 2015 (årgang 2013) 
* Sølvmedalje ved Sommelier Wine Awards 2015 (årgang 2013) 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.


Tidligere årgange har fået:
* 91 Point af James Suckling (årgang 2012)
* Sølvmedalje ved Argentina Wine Awards (årgang 2012)
* Sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competition (årgang 2012)
* 90 Point af Wine Enthusiast (årgang 2011)
* Guldmedalje ved Argentina Wine Awards (årgang 2011)
* Sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competition (årgang 2011)  

Vingården ligger i Barrancas, Maipu, i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. Vinen lagres på fade i 12 måneder: 80 % på Amerikanske egetræsfade og 20 % på Franske egetræsfade. Vinen ligger på flaske i yderligere fire måneder inden den sælges.

99,95 DKK 169,95 DKK (spar 70,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler