BELLAVISTA ALMA GRAN CUVEE BRUT FRANCIACORTA DOCG 75 CL.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)
Model/varenr.: 120 1555

BELLAVISTA Alma Gran Cuvee Brut Franciacorta DOCG er utvivlsomt et af de fineste mousserende vine i Italien. Navnet "Franciacorta" (beliggende i Lombardiet i nærheden af ​​Milano) kan i analogi til Champagne kun anvendes til mousserende vine fremstillet efter den klassiske metode til flaskefermentering. Bellavista Alma Cuvée Brut er resultatet af ægteskabet af mere end 30 udvalgte basisvine fra mere end 100 steder i ti kommuner Franciacorta.

***** For første gang tildelt den højeste klasse "3 glas" af Gambero Rosso, Bellavista Alma Cuvée Brut.

En stor succes og en bekræftelse af de fremragende kvaliteter. Den storslåede Alma Cuvée Brut har en bred og indbydende duft, der minder om hvide blomster og modne gule frugter (pærer), suppleret med subtile hints af vanillepuder. På ganen er en bemærkelsesværdig struktur (modnes op til syv måneder i små egetræer, hvilket giver en bemærkelsesværdig kompleksitet), en fin spiciness og en næsten perfekt harmoni karakteriserer denne Cuvée i den lange finish. Fremragende! 

Frisk og lidt moden gul pære i duften, tilsat et mineralsk touch, som mest af alt minder om duften af våde sten. Fine små bobler og en elegant, ikke vildt kompleks smag. Frugten dominerer og vil mest af alt levere en rar, afrundet og crisp vin. Rigtig solid og harmonisk flaske bobler, som har muskler til at klare en del forskellige gastronomiske kreationer med krav om en modstandsdygtig vin.

* Top rating "3 Glas" i Gambero Rosso - Udtalelse: Frisk og lidt moden gul pære i duften, tilsat et mineralsk touch, som mest af alt minder om duften af våde sten. Fine små bobler og en elegant, ikke vildt kompleks smag. Frugten dominerer og vil mest af alt levere en rar, afrundet og crisp vin. Rigtig solid og harmonisk flaske bobler, som har muskler til at klare en del forskellige gastronomiske kreationer med krav om en modstandsdygtig vin.

Franciacorta - italienske bobler på champagneniveau.

Området Franciacorta ligger i Norditalien nordøst for Milano. Området blev skåret ud af bjergene for 50000-150000 år siden af en alpin gletsjer. Gletsjerens skabte på sin vej ned fra Alperne, 50 km væk, en korridor for kølige briser som lufter vinstokkene. I den modsatte enden af korridoren, blokere især Monte Orfano bjerget for den varme luft fra Syditalien. Det køligere klima og en mineralrig stenet kalkstensjord gør, at man i dette område kan fremstille fantastisk elegante mousserende vine. Den første mousserende vin produceret i Franciacorta så dagens lys så sent som i 1961 og først i 1980'erne oplevede området et kvalitets boom, der endelig i 1996 ledte til at Franciacorta fik den højeste italienske kvalitetsstatus DOCG (Der findes også en DOC Curtefranca for hvid- og rødvine lavet på internationale druesorter). Vinene laves på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Bianco (maks. 50%) efter den traditionelle champagne metode, hvor anden gæringen sker på flaske. Dog er lovgivningen faktisk skrappere end i Champagne på en del punkter: Høstudbyttet må maks. være på 100 hl mod 150 hl i Champagne og vinen skal ligge på bærmen i mindst 18 måneder (mod 15 i Champagne). Franciacorta producenterne er også forpligtiget til at sætte datoen for sboccatura (degorgering) på bagside etiketten. Den største forskel på champagne og franciacorta er dog, at produktionen er på bittesmå 15 millioner flasker sammenlignet med Champagnes ca. 300 millioner flasker/år. Pga. den høje kvalitet og en stor efterspørgsel kan vinene (især fra de bedste producenter) være svære at få fat på - det er ikke vine man er heldig at finde hos alle vinhandlere.

Prøv denne fantastiske Franciacorta til velkomst, forretter med lyst kød eller skaldyr, eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol

 

Bellavista - Italiens bedste bobler..

Bellavista har i over 30 år fungeret som en katalysator for hele Franciacorta appellation, og drivende kraft bag kvalitetsrevolutionen, som har givet området sit ry for mousserende vine i en klasse for sig. Ejendommen blev grundlagt, da Vittorio Moretti købte bakken kaldet "Bellavista", på grund af den fantastiske udsigt, i begyndelsen af 1970'erne. Hans bedstefar var vinavler i Franciacorta, hvor Moretti blev født, og efter at have tjent en formue indenfor byggeri, vendte han tilbage for at købe denne fremragende jord. I starten lavede Moretti kun vine til sig selv og hans venner, men i 1981 mødte han en ung vinproducent kaldet Mattia Vezzola, som imponerede med hans passion og viden. Ud af dette møde blev der født et partnerskab, der har forvandlet Bellavista til Italiens førende producent af mousserende kvalitetsvin.

Bellavista - Ekstrem kvalitet fra mark til flaske.

Bellavista har champagne som deres rollemodel, og deres tilgang til produktionen er ekstremt kvalitetsbevidst - der skæres igen hjørner! Vingården har 190 hektar vinmarker fordelt på hele 107 parceller i 10 forskellige underzoner i Franciacorta. Alle parceller dyrkes efter bæredygtige principper og høstes først i hånden når den enkelte parcel er klar, hvilket kan betyde mange høstdage. Parcellerne gæres hver for sig og delvist på egetræsfade. Beslutningen om malolaktisk gæring foretages afhængigt af årgangen. I maj efter høsten smages alle base vinene og de endelige blends stikkes sammen. Det er yderst sjældent at man i Franciacorta har den luksus, at have et lager af vins de réserve som i Champagne, men det har Bellavista. Disse vine fra tidligere årgange, tilføjer dybde, kompleksitet og kontinuitet til Bellavistas non-vintage cuveer. Vinene aftappes herefter direkte på samtlige flaskestørrelser, inden 2. gæringen (som skaber boblerne i vinene). Et team på 5 ansatte foretager den såkaldte remuage i hånden (hvor flaskerne drejes langsomt på pupitres/stativer, så bundfaldet falder ned i flaskehalsen). Bellavistas vine lagrer på bærmen i mindst 3 år, men dette er langsomt stigende til 4 år. Den endelige dosage varierer fra år til år men ligger på omkring 8 g/L for standard cuveen, 7 g/L for Gran Cuvée og 3 g/L for de øvrige vine. Med denne ekstremt høje standard i alle led af produktionen er det ikke så underligt at Bellavista Franciacorta i blindsmagninger, har placeret sig på lige fod med franske top champagner; og har endda vist sig at kunne slå en del af dem.

* Parker favorit

"A leading producer in Franciacorta, Bellavista farms 190 hectares of vines parceled into 107 individual micro crus. Each one is vinified separately and later assembled into the various blends. Legendary Italian entrepreneur Vittorio Moretti started by making a few bottles to gift to his friends in the early 1970s. By the late 1970s, his celebrated brand had demonstrated that Italy has the potential for top- notch sparkling wine." - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2013 "... hands-down the qualitative leader in Franciacorta" - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2009 "Bellavista set the standard in Franciacorta." - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2007 "The reference point for brilliantly pure, elegant, Italian sparkling wine, this offering can stand up to the finest Champagnes." - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2002

Lidt om Området:

Italienerne vil også være med når det gælder de liflige bobler. Og selvom man har stor succes med prosecco vinene er landets stolthed det mere ukendte Franciacorta i det nordøstlige Italien tæt på Milano. Her er mængderne en brøkdel af prosecco og vinen laves af samme druer og med samme metodik som i Champagne.

Franciacorta blev skabt af en gletsjer på sin vej ned fra Alperne, som kun ligger små 50 km fra området. Det køligere klima og en mineralrig stenet kalkstensjord gør, at dette område er velegnet til at fremstille mousserende vine. Den første mousserende vin produceret i Franciacorta så dagens lys så sent som i 1961 og først i 1980'erne oplevede området et kvalitets boom, der endelig i 1996 ledte til at Franciacorta fik den højeste italienske kvalitetsstatus DOCG.

Vinene laves på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Bianco (maks. 50%) efter den traditionelle champagne metode, hvor anden gæringen sker på flaske. Dog er lovgivningen faktisk skrappere end i Champagne på en del punkter: Høstudbyttet må maks. være på 100 hl mod 150 hl i Champagne og vinen skal eftergære på flasken i mindst 18 måneder (mod 15 i Champagne). Franciacorta producenterne er endvidere også forpligtiget til at sætte datoen for degorgering på bagside etiketten. Den største forskel på champagne og franciacorta er dog dels, at produktionen er på kun 15 millioner flasker sammenlignet med Champagnes ca. 300 millioner flasker/år og så er jordbunden og klimaet anderledes, hvilket man da også kan smage i vinene.

En af de klassiske huse i Franciacorta Bellavista var i København på besøg i foråret. Huset har i over 30 år fungeret som en katalysator for hele Franciacorta appellation. Ejendommen blev grundlagt, da Vittorio Moretti købte bakken kaldet "Bellavista", på grund af den fantastiske udsigt, i begyndelsen af 1970'erne. Hans bedstefar var vinavler i Franciacorta, hvor Moretti blev født, og efter at have tjent en formue indenfor byggeri, vendte han tilbage for at købe denne fremragende jord. I starten lavede Moretti kun vine til sig selv og hans venner, men i 1981 mødte han en ung vinproducent kaldet Mattia Vezzola, som imponerede med hans passion og viden. Ud af dette møde blev der født et partnerskab.

Vingården har i dag 190 hektar vinmarker fordelt på hele 150 parceller i 10 forskellige underzoner i Franciacorta. Parcellerne høstes og gæres hver for sig og delvist på egetræsfade. I maj efter høsten smages alle base vinene og de endelige blends stikkes sammen. Bellavistas vine lagrer i mindst 3 år. Der produceres årligt 1.4 mio. flasker hos Bellavista.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk