BORGODEI PRIMITIVO DI MANDURIA IGP 17,5 % Alkohol
BORGODEI PRIMITIVO DI MANDURIA IGP 2021 - 17,5 % Alkohol * Gigantisk lækker kraftig vin Vin! MIREA er en intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.
***** POWERBOMBE! med smæk på smagen.. * (Amerikansk label - Samme vin som MIREA Primitivo di Manduria i Trulli serien..)
Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.
MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. Vinen lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.
BORGODEI er lavet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.
Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, Freygaard oksekød, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin.
Serveres ved 15-16 grader.
Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.
Druerne høstes i midten af september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 grader C i 8-10 dage.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 17,5 % Alkohol
Vinproducent: Borgo dei Trulli
![]() |
Slagelse VinKompagniMiddelfartvej 2, 4200 Slagelsetlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dkslagelsevinkompagni.dk |