Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Inden længe står julen atter for døren, og den søde juletid, hvor vi hygger med god julemad og dejlige julevine.
Det er vigtigt, at årets julevin passer til og komplimenterer den gode julemad og derfor giver vi her flere bud på, hvad der kan være den helt rigtige julevin 2021.

Sorter resultater:

Årets julevin 2021

Skal det være en god jul, så er det for de fleste også vigtigt, at maden og drikkevarerne er gode, og her spiller valget af årets julevin en stor rolle. Det er vigtigt at den passer til og komplimenterer den gode julemad. Så for at du ikke får købt den forkerte vin, kigger vi her på, hvad der passer godt sammen, og giver vores bud på årets julevin 2020.

Hvilken vin skal du vælge til julemaden?

Inden længe står julen atter for døren og dermed også den søde juletid, hvor vi hygger med god julemad og dejlige julevine.

Det er ikke altid lige nemt at vælge den rigtige julevin til andestegen, da der er mange smagsnuancer på spil. Vinen skal kunne klare både fedmen fra andestegen, gåsen og flæskestegen, der ledsages af den brune sauce, sødmen fra de brunede kartofler og ikke mindst det syrlige tilbehør som asier og rødkål.

De mange smagsnuancer giver en ekstra udfordring til julevinen. Generelt kan man sige, at en kraftig vin med fylde og saft, en anelse sødme samt ikke at forglemme en god syre, vil være at foretrække, for at opveje fedmen fra julemaden.

Julevinen skal have følgende egenskaber:

  • God fylde og sødme
  • Frisk frugtsyre
  • Modne tanniner
  • Høj alkoholprocent (omkring de 15 % eller højere)

Typer af julevin

Mange er tilbøjelige til at tænke Amarone som førsteprioritet, når de skal vælge julevinen, og denne vintype er da også et fremragende valg til den fede julemad, med frisk frugtsyre, en god sødme og masser af tanniner. Men når det er sagt, så er der bestemt også mange andre vine, der kan gøre sig gældende.

I de senere år går trenden mod mere saftfulde og sødere vine, der leder tankerne hen på druesorter som Zinfandel og Primitivo, de franske Cotes du Rhône og Châteauneuf-du-Pape vine.

Hvad er årets julevin 2021?

Men hvad er så årets julevin i 2021? Det har vi buddet på her, hvor vi omhyggeligt har udvalgt nogle vinde, der komplimenterer julemaden på bedste vis:

Drikkevarer/”Vin” til Risalamande

Risalamande er prikken over i’et på ethvert dansk julebord og selve juleaften. Til risalamande, der består af risengrød, fløde, mandler og vanilje, er der flere muligheder, når det kommer til at finde en vin eller andet drikkelse, der passer til.

Som noget nyt og anderledes foreslår vi at servere en iskold Bathtub Sloe Gin (slåen gin) klassisk til risalamanden, da denne type gin har en karakteristisk mandel / marcipanagtig smag. Bathtub slåen gin har desuden en rig og kraftig smag af slåenbær samt blandt andet kanel og appelsinskal, der komplementerer desserten på fineste vis.

Er man mere til det traditionelle valg, anbefaler vi vores franske dessertvin Rivesaltes Ambra eller en portvin

Klik her for at se yderligere anbefalinger:

Gaveløsninger 2021

Hos Slagelse Vinkompagni finder du altid et stort sortiment af kvalitetsvine til enhver smag og pris. Vi giver dig gerne råd og vejledning med på vejen, så du finder den helt rette julevin eller gave.

Du kan kontakte os på: Tlf. 58 56 14 00 eller via mail@slagelsevinkompagni.dk - vi glæder os til at høre fra dig.

 

 

Vi anbefaler