Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Vinområdet Rhône ligger centralt i Frankrig og strækker sig fra Vienne i nord til Avignon i syd og skæres igennem landskabet af den over 800 km. lange Rhôneflod, der skaber optimale forhold for dyrkningen af vin i Rhônedalen.

Rhône området deler sig naturligt i to områder med meget forskellige vine, når det kommer til udtryk og smag. Det nordlige Rhône starter ved byen Bienne - cirka 30 km syd for Lyon og strækker sig ned til Valence, og består af 8 betydende appellationer, som set fra nord er: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray. I nord dyrkes der hovedsageligt Syrah (også kaldet Shiraz), men der forekommer også Viognier, Roussanne og Marsanne.

Det sydlige Rhône starter i nord ved Montelimar og breder sig på begge sider af floden ned til Avignon. Det vindyrkede område i syd er betydeligt større end det nordlige og klimaet er varmere her. I Syd er det normen at blande Grenache sammen med diverse druer

Sorter resultater:

Piaugier Sablet Rouge - Côtes Du Rhône Villages 2021 En yderst velsmagende kraftfuld og saftfuld Rhone Village i Topklasse.. Denne Cotes du Rhone Villages viser nuancer af det bedste appetitvækkende frugt, krop, eftersmag samt runde tanniner.

Rhone Villages i Top Klasse!

***** 92 Point - James Suckling (2021)

 5 x Stjerner i Vinavisen - Citat: Det er en fortræffelig vin, der har alle de egenskaber, man kan forvente af en top-vin fra Rhône. Den har krydrede noter, som udfolder sig i duft og smag med blandt andet rosmarin og anis, men lige nedenunder lurer frugten, som dukker op i den meget lange eftersmag. Drik vinen til krydrede retter med lam eller til julemaden.

***** SUPERKØB LIGE NU !!

* Nu Øko dyrkert !

Vinen er fremstillet på Syrah og Grenache druer og har et rent udtryk med frisk saftig frugt, fed, cremet med duft af grønne urter, hvid peber samt lakrids. Smagen er fyldig og saftig med god struktur, masser af muskler, charme og finesser.. Et fantastisk glas vin, der har potentiale til at nydes nu, men også at blive gemt lidt i kælderen.

Druesamsætning er håndplukket Granache 80 % og Syrah 20 %. Jordbund er ler, kalksten samt sand, og vinstokke har en alder af 30 år.

TEST/Anmeldelser:

***** Denne Rhone Villages er med i - De 90 Største vine fra Rhonedalen af James Turnbull.

* Dette vinhus viser nuancer af det bedste frugt, krop og eftersmag, som minder om en lille Chateauneuf du Pape..

Vinen anbefales til retter med oksekød, lam, vildt, and, Osso Buco, samt til modne oste.

Serveringstemperatur er 16-18 grader.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

Årgang 2021 er Økologisk / Bio

AB Økologisk landbrug er nu aktuelt !

Vinhus:
Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi" efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

99,00DKK 149,00DKK (spar 50,00DKK)

Gigondas Domaine Saint Gayan 2018 * en perfekt vin med masser af kraft, saft og peber. Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb-rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret. Er drikkemoden efter 5 år, men kan sagtens gemmes og udvikler sig positivt mellem 5 og 10 år og endda mere for visse årgange.

Gigondas er en fremragende ledsager til rødt og hvidt kød,gryderetter, vildt og ost.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

199,00DKK 249,00DKK (spar 50,00DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2020 Økologisk.. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Mas de Boislauzon - Vinhus

Mas de Boislauzon Domainet har været i familien Chaussy´s eje igennem 4 generationer og styres i dag af Daniel Chaussy, som er ansvarlig for markplejen og vinifikation, mens Christine tager sig af de kommercielle pligter... Mas de Boislauzon er beliggende i den nordlige del af Châteauneuf mellem Courtézon og Orange tæt ved Beaucastel. Vinen er lavet med basis i mere end 60 år gamle, lavtydende vinstokke og er ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma. Vinen kan derfor med tiden oparbejde noget bundfald, hvilket er helt uskadeligt og altså betragtes som "smagsforstærkende". Druerne er 75 % Grenache, 15 Syrah og 10 % Mourvedre og efter vinifikation lagret i 12 mdr. i gamle fade inden aftapning. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner; en stor vin man nærmest "tygger" sig igennem og som er flot nu, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse; kan med fordel gemmes indtil 2015 og vil formentlig toppe omkring 2009. Boislauzon bliver oftest pænt anmeldt af bla. Robert Parker, som i 2004 gav vinen 90-92 point og skrev: "The deep ruby/ purple-tinged Châteauneuf-du-Pape is filled with legance, finesse and precision, offering wonderfully sweet and strawberry fruit intermixed eith notes of crushed rocks and loamy soil. Elegant, pure, fresh and full-bodied, with a refreshing delicasy and vigor (a difficult characteristic to achieve in this vintage), this 2003 is a classic example of a marriage betwwen finesse and power. Drink it over the next 10-12 years."

349,00DKK 375,00DKK (spar 26,00DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon "Cuvee du Quet" 2016 En super Vin. Quet er lavet af druerne fra mere end 80 år gamle vinstokke, som giver lavt udbytte og en fantastisk koncentreret vin med et langt liv foran sig. Druerne er Grenache (80 %), Mourvedre (20 %), som er strengt selekteret med lang maceration og efterfølgende 12 måneders fadlagring før aftapningen. Vinen besidder en stor kompleks bouquet og er kraftig tæt og fed i smagen, som byder på lag på lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær. Den bør iltes godt, gerne plasket over på en karaffel og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød, gerne grillet.
Test:

2012 96 Robert Parker point...
2010 100 Robert Parker point... Outstanding!
2009 96 Robert  Parker point...
2007 100 Robert Parker point... Outstanding!
2005 95 Robert Parker point...

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5 % Alkohol.

Vingården er i dag styret af Daniel Chaussy, som tager sig af markplejen og vinifikationen, men Christine tager sig af det forretningsmæssige! Cuvèe du Quet, som er Boislauzon´s prestige-cuvée, fik sit navn da familien Chaussy undersøgte ophavet til domainet "Mas de Boislauzon i mere end 200 år gamle arkiver og ikke fandt "Boislauzon", men i stedet fandt en gård ved navn "Quet" i det første geografiske kort over Frankrig. Quet er lavet af druer fra mere end 80 år gamle vinstokke, som altså både yder lave udbytter og en fantastisk koncentreret vin med et langt liv foran sig! Druerne er Grenache (65%), Mourvedre (35%), som er strengt selekteret med lang maceration og efterfølgende 12 mdrs. fadlagring før aftapningen. Vinen besidder en stor, kompleks bouquet og er kraftig tæt og fed i snagen, som byder på lag på lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær; bør iltes godt, gerne plasket over på karaffel og nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet. Robert Parker giver vinen 93 point og skriver følgende: "The 2003 Châteauneuf-du Pape CuVée du Quet is a blend of 65 % Grenache & 35 % Mourvedre, Dense ruby/ purple in colour with a big, exuberant, flamboyant nose of damp earth, melted licorice, sweet plums, currants and rasberries, the wine is rich, full-bodied with layers of concentration, moderate tannin and a powerful, long finish witg plenty of spice and earth."

795,00DKK 999,00DKK (spar 204,00DKK)

Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2017 Økologisk. Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône end man normalt ser på hylderne, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker.

* FANTASTISK RHONE VILLAGE - PEBER, KRAFT OG FEDME ...

Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed: Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Dette er rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

* Fra Rhone vinhus i topklasse! Domaine Saint Gayans Cotes du Rhone 2017. Vinen er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker - i især fra Sablet, der grænser op til Gigondas. Gamle vinstokke sikre en fyldig, bred og dyb farvet vin. Fra og med 2001 årgangen er druerne nu delvist afstilkede, hvilket giver mere underfundighed og finesse til vinen. Druernes ædle oprindelse giver en potentiale for ældning i 3 til 5 år. Fremragene kvalitet til prisen. Vinen anbefales til især kraftigere retter og oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

***** I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

89,00DKK 109,00DKK (spar 20,00DKK)
Rasteau Cotes du Rhone Villages - Domaine Saint Gayan 2017  Fås ikke bedre fra Rasteau. Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cementkar.
***** GODT KØB!
Rasteau har en flot, dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape. 
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.
 
Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvor den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et helt unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 
I bogen over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter af James Turnball finder man selvfølgelig også Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal.
139,00DKK 169,00DKK (spar 30,00DKK)

Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE 2021

Camille Cotes du Rhone Villages er en yderst velsmagende saftfuld vin, somviser nuancer af det bedste appetitvækkende frugt, krop, eftersmag samt runde tanniner.

En Kraftfuld behagelig næse af list søde røde frugter og krydderier. Smagen er domineret af brombær, let ribs og dejlig syre.

Vinen er dejlig fyldig og tør. Dejlig smag af peber, jorbær og hindbær. Har en dejlig moden bærfrugt, afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag..

***** 5 Stjerner i Vinavisen - Citat: Camille Cayran er en velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah. Her er dejlig moden bærfrugt afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag.

* 4,3 på VIVINO

* 91 Points Decanter

En velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah.

Druesamsætning: 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Velegnet til: Grillet kød, stege, svinekød, charcuteri, kylling samt bløde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5% alkohol  75 cl.

99,00DKK 139,00DKK (spar 40,00DKK)

Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne 2021 Bio / Økologisk

Denne Cotes du Rhone Villages er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste fuld frugt, krop, grønne toner i eftersmag samt runde tanniner.

* En yderst velsmagende Rhone Village i Topklasse...

***** Guldmedalje ved Concours des Vins Orange 2021 / ***** Har en score på 4,1 på Vivino.

* Årets Jagtvin 2023

En meget tæt kirsebærrød farve, der afspejler en ung og koncentreret vin. Næsen er præget af rød frugt .. Blandt andet toner af kandiserede kirsebær, jordbær og hindbærsyltetøj, brombær.. viol og lakrids på ganen, en smuk koncentreret samt rig og kompleks struktur.

Der er fokuseres på druernes store modenhed, på et terroir som er gunstig for denne modenhed. Traditionel i betonkar. En kold præferencemaceration giver os mulighed for at afsløre frugten.

I 6 uger.. og hver dag, bliver druerne revet og slået ned. Ingen svovl indtil aftapning. Modning i betonkar i omkring 6 måneder.

Druesamsætning: 50% Granache, 30% Syrah og 20% Carignan

Server denne vin ved 15-16 grader.

Passer godt til: Vildt, grillet kød, samkogte retter, grøntsager og ost.

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5%  75 cl.

Bio / Økologisk

Camille Cayran Rhone Villages

99,95DKK 149,00DKK (spar 49,05DKK)

Cairanne C - Cru Chantecotes 2021

Denne Cairanne C Cru er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste..

Mørkerød farve med lilla nuancer. Kraftig næse med koncentreret frugt (sorte kirsebær, solbær) og krydderier (peber, kanel og lakrids). Fantastisk struktur på ganen, fyldig og koncentreret, med storslåede frugtige og krydrede aromaer.

***** En yderst velsmagende Rhone Village i Topkvalitet !!

Vinavisen skriver denne anmeldelse d. 03.12.2023 - Appellationen Cairanne ligger i Rhône - så er det på plads. Rødvinen er lavet på Grenache, Mourvère og Syrah - en såkaldt GMS vin. Det er en fyldig og dejligt krydret vin med noter af fennikel, stjerneanis og timian, der holder ud i den lange eftersmag. En vin, der kræver en kraftig kødret - fx anden juleaften.

 

Vinfremstillingsproces af denne Cru, kommer fra vinmarker beliggende på skråningerne, nord for landsbyen Cairanne, stadig kaldet "Montagne du Ventabren". Vinstokkens rødder har skåret ind i massen af kalksten med sjælden flint, vekslende med mergel. Vinstokkene er på en skråning, vendt mod syd, og godt udsat for solen.

Ved produktion.. Ingen svovl under vinificering. Traditionel vinificering i betontanke uden opvarmning af druerne.
Traditionel vinificering. Gæringstid på 21 dage. Lang vatting-tid på 6 uger, hvilket giver en god belægning af tanninerne. De-vatting og opnå kraftfulde vine, der er gode til lagring.

Lagret i betontanke i 10 måneder. Meget let sulfitering ved ringaftapning.

Smagens lange og runde finish er typisk for Cairanne appellationen. Cru Aoc..

Druesamsætning: 50% Grenache, 30% Syrah samt 20% Mourvedre.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Nyd denne vin til Vildt, andebryst, flæskesteg, grillet okse og gris, krydret lyst kød, Boeuf Bourguignon, roastbeef, samt bløde og faste franske oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol  75 cl.

129,00DKK 169,00DKK (spar 40,00DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler