Tenuta La Meridiana Barbera D`Asti Sup. DOC Tralaterraeilcielo 2007

189,00 DKK
*** 90 Point i Wine Enthusiant Magazine 2010. Denne enkeltmarks vin årgang 2007 - er lavet på druerne Barbera (90 %) og Merlot (10 %). Druerne er høstet selektivt og manuelt. Farven er intens rubinrød. Duften er intens og kraftfuld med toner af vilde bær. Smagen er utrolig fyldig, blød, kraftig med lang delikat eftersmag.
Model/varenr.: 120 0230

Tenuta La Meridiana Barbera D`Asti Sup. DOC Tralaterraeilcielo 2007

Tra la Terra e il Cielo = Mellem Jorden og Himlen.

Denne enkeltmarks vin årgang 2007 - er lavet på druerne Barbera og Merlot. Denne rødvin kommer fra regionen Piemonte. Producenten La Meridiana er beliggende ved Barbera-druens oprindelsessted: Monferrato. Druerne er høstet selektivt og manuelt. Vinen er lavet på Barberadruen (90 %) og Merlot (10 %). Farven er intens rubinrød. Duften er intens og kraftfuld med toner af vilde bær. Smagen er utrolig fyldig, blød, kraftig med lang delikat eftersmag. Barbera bør serveres ved ca. 16-17 grader til kraftigere retter, inspireret af det Piemontesiske folkekøkken ? eksempelvis salami, tunge stegeretter og smagfulde oste. Bør dekanteres ca. 1 time før servering, som bør foregå ved ca. 16 - 18 grader.

Wine Enthusiant Magazine 2010: 90 point ***** Gambero Rosso 2005: 2 Glas **

En kasse indeholder 12 fl. - 75 cl.  14 % Alkohol.

Tenuta La Meridiana - Tra la terra e il cielo Montegrosso D`Asti Regionen Piemonte Monferrato-området i Piemonte, hvori Montegrosso er centralt beliggende, er Barbera-druens højborg. Fam. Bianco har i århundrede været vinproducenter og råder i dag under Giampiero Bianco´s ledelse over 12 ha vinmarker. - Sortimentet består af dels Barbera-vine, der hylder den klassisk/traditionelle stil samt nye stilarter, hvor der "leges" med nye druekompositioner og kælderværktøj. - Vi har således her at gøre med en af Barbera-vinens dygtigste fortolkere at gøre, hvor kvalitet og optimering altid går forud for alt andet.Den norditalienske Piemonte-region er med rette berømt for sine store vine og herfra genkender man navne som Barolo og Barbaresco, produceret på den vanskelige Nebbiolodrue. Barbera-druens oprindelse kan føres temmelig langt tilbage i historien og det første nedskrevne vidnesbyrd er flere hundrede år gammelt; faktisk er den første formelle beskrivelse af Barbera-druen fundet i et dokument fra det 17. århundrede og er i dag bevaret på rådhuset i Nizza Monferrato. Siden blev druen officielt beskrevet da Grev Nuvolone kortlagde druesorterne, som blev dyrket i Piemontes bølgende vinmarker. Karakteristisk for Barbera-druen er dens udtryksfulde frugt og relativt høje syre, som tilfører vinene et karaktérfast bid og med både kraft ogstyrke uden vinene samtidigt mister finesse. Barbera d'Asti er fra den fremragende, men meget varme 1999-årgang, hvor druerne bød på et næsten historisk højt sukkerindhold, mens udbytterne lå på middelniveau. Denne Barbera bør serveres ved ca. 16-17 grader til kraftigere retter, inspireret af det Piemontesiske folkekøkken - eksempelvis salami, tunge stegeretter og smagfulde oste. Tralaterra er fantastisk!

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk