Barbera D`Asti Ricossa "Superiore" DOC 2011

79,00 DKK 109,00 DKK (spar 30,00 DKK)
*** Fantastisk lækker Barbera d'Asti Superiore i Topklasse! Ricossa Barbera d'Asti Superiore er en tør, kraftig men afrundet rødvin, der udviser tætpakket frugt støttet af noter fra fadlagringen, som har tilført vinen kompleksitet. Smagen er frugtdreven og intens med mørke bær og lidt ristede kaffearomaer fra fadlagringen i bagrunden. Frugten er dog hele tiden i fokus og holder vinen rank og frisk, mens polerede tanniner (kornstørrelse 240) gør vinens lange finish til en særlig fornøjelse.
Model/varenr.: 120 0222

Barbera D`Asti Ricossa "Superiore" DOC 2011

*** Fantastisk lækker Barbera d'Asti Superiore i Topklasse!

Vinmageren Scipione Giuliani har, med udgangspunkt i noget af 2012-årgangens smukkeste druemateriale, skabt en højambitiøs og fyldig Barbera i semi-moderne stil med både koncentration og finesse.

En kølig præmaceration har givet en dyb, tætfarvet most, mens gæringen med fornemt balanceret ekstraktion har givet den rette grundvin til fadlagringen. Denne lagring er foregået på franske barriques, hvor den malolaktiske gæring foregik i løbet af foråret i takt med årstidens stigende temperaturer. Denne lagring har tæmmet den potente frugt, afrundet syren og ikke mindst bidraget aromatisk med ædle noter af espresso, chokolade og cedertræ.

Ricossa Barbera d'Asti Superiore er en tør, kraftig men afrundet rødvin, der udviser tætpakket frugt støttet af noter fra fadlagringen, som har tilført vinen kompleksitet.

Smagen er frugtdreven og intens med mørke bær og lidt ristede kaffearomaer fra fadlagringen i bagrunden. Frugten er dog hele tiden i fokus og holder vinen rank og frisk, mens polerede tanniner (kornstørrelse 240) gør vinens lange finish til en særlig fornøjelse.

Prøv den til kraftigere retter, gerne inspireret af det piemontesiske folkekøkken – eksempelvis bastante simreretter, stegt eller grillet kød og endelig er der kategorien af tomatbaserede pastaretter, hvor vinen harmonerer smukt.

Kan nydes med stort behag nu men kan ligeledes gemmes frem til ca. 2020.

Vi anbefaler at servere vinen en håndfuld grader under stuetemperatur ved 16-17° af et rummeligt 'Bordeaux-glas..

* Gran Médaille d'Or Concours Internationales Bruxelles

* Guld Mundus Vini

En kasse indeholder 6 flasker. - 75 cl.  14,5 % Alkohol.

Piemonte

Den norditalienske Piemonte-region er med rette berømt for sine store vine og herfra genkender man navne som Barolo og Barbaresco, produceret på den vanskelige Nebbiolodrue. Barbera-druens oprindelse kan føres temmelig langt tilbage i historien og det første nedskrevne vidnesbyrd er flere hundrede år gammelt; faktisk er den første formelle beskrivelse af Barbera-druen fundet i et dokument fra det 17. århundrede og er i dag bevaret på rådhuset i Nizza Monferrato. Siden blev druen officielt beskrevet da Grev Nuvolone kortlagde druesorterne, som blev dyrket i Piemontes bølgende vinmarker. Karakteristisk for Barbera-druen er dens udtryksfulde frugt og relativt høje syre, som tilfører vinene et karaktérfast bid og med både kraft ogstyrke uden vinene samtidigt mister finesse. Barbera d?Asti er fra den fremragende, men meget varme 2007-årgang, hvor druerne bød på et næsten historisk højt sukkerindhold, mens udbytterne lå på middelniveau. Resultatet er en kraftig og maskulin rødvin med masser af koncentreret og tætpakket frugt, støttet af noter fra fadlagringen, som har tilført vinen kompleksitet og bidrager med en ren og pikant sødme med stor smagsfylde og med afsluttende fasthed og tørhed i eftermunden. Denne Barbera d?Asti Superiore er på 14% alk. og bør serveres ved ca. 16-17 grader til kraftigere retter, inspireret af det Piemontesiske folkekøkken ? eksempelvis salami, tunge stegeretter og smagfulde oste.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk