CHALK HILL ALPHA CRUCIS Shiraz Winemakers Series – 6 fl. lavet af seks forskellige vinproducenter 2013

2.370,00 DKK 2.700,00 DKK (spar 330,00 DKK)

***** 5 Stars Winery Chalk Hill opfordrer dig til at smage disse 6 kvalitetsvine som et sæt med gode venner og familie. "Winemakers Series" undersøger seks vinproducentens indflydelse på, hvordan en vin smager. De har lavet en vin efter egen stil og udvalgte faktorer, men fra den samme vingård. Hvor fristende det end kan være at rangere disse vine efter kvalitet, så er det ikke formålet med initiativet. Vinproducenternes mål er snarere at lave en vin, der afspejler deres vinfremstilling filosofi i en stil, de finder sjovt.

Model/varenr.: 200 2138

CHALK HILL ALPHA CRUCIS Shiraz Winemakers Series – 6 fl. lavet af seks forskellige vinproducenter 2013

***** 5 Stars Winery  

"Winemakers Series" undersøger vinproducentens indflydelse på, hvordan en vin smager. Seks vinproducenter fik til opgave selvstændigt at lave en vin efter deres egen stil, men fra den samme vingård. Vinproducenterne skulle selv bestemme flere faktorer så som datoen for høsten, fermenteringens teknikker og fremgangsmåder samt hvordan vinen skulle modnes - for at afspejle deres individuelle præferencer. Chalk Hills mål var at undersøge, hvordan en vinmager påvirker druerne sammenlignet samt hvorvidt køn har en identificerbar indflydelse på resultatet. Med henblik herpå blev to kvindelige og fire mandlige vinproducenter repræsenteret. Hvor fristende det end kan være at rangere disse vine med hensyn til kvalitet, så er det ikke formålet med initiativet. Vinproducenternes mål er snarere at lave en vin, der afspejler deres vinfremstilling filosofi i en stil, de finder sjovt.
Chalk Hill opfordrer dig til at smage disse 6 kvalitetsvine som et sæt med gode venner og familie.

REBECCA WILLSON: 95 Point af Australian Wine Companion
Denne vin er fremstillet af Winemaker REBECCA WILLSON, der er den ledende vinmager på Bremerton Vine, et familie-ejet vinselskab beliggende i vinområdet Langhorne Creek i det sydlige Australien. Rebecca besidder en "Postgraduate Degree in Oenology from the University of Adelaide" og har fremstillet vin i USA og Australien. Rebeccas vine har modtaget anerkendelser i både indenlandske og internationale vinudstillinger.

Druerne blev høstet den 21. februar 2013. Vinfremstillingen bestod af, at druerne blev knust i en åben top-fermenteringsmaskine og udsat for en kold modning i 24 timer, inden den nåede en temperatur på 28-30 grader. Skindet gærede i 11 dage og blev tør presset. Vinen blev derefter lagret i 18 måneder i barriques for at opnå en Malolaktisk gæring og ældet på bærmen, før de blev blandet. Denne modning af bærme medfører en øget kompleks tekstur i ganen. Lagringen forgik på franske egetræsfade (der anvendes for anden gang) 75 % og ældre amerikanske egetræsfade 25 %. Inden vinen blev aftappet på flasker i August 2014.

CORRINA WRIGHT:
Denne vin er fremstillet af Winemaker CORRINA WRIGHT, hvis vinmæssige arv kan dateres seks generationer og mere end 170 år tilbage, til dengang familien OLIVER etblerede Taranga vingården i McLaren Vale. Corrina er vinmager og direktør på Olivers Taranga og bedømmer selv vine på et utal af vinudstillinger.

Druerne blev høstet den 21. februar 2013. Vinfremstillingen bestod af, at druerne først kom gennem et sorteringsbord, hvorefter de blev destemmet og knust blidt. Druemosten blev holdt på 8 grader i 3 dage for en kold i blødsætning. Derefter blev mosten varmet op, og gæringen gik i gang med en naturlig (eller vild) gær, i stedet for en dyrket gærstamme, i en lille 2,5 ton åben fermenteringsmaskine. Efter fem dage nåede fermenteringen 1º bærme. Så blev det presset i kurve og puttet på egetræsfade for yderlig gæring. Når gæringen var færdig, blev vinen martret, så der kun var brutto bærmene tilbage, inden vinen blev returnet til fadene. Lagringen foregik på nye amerikanske egetræsfade 25 % og resten på 2. og 3. gang franske Hogheads egetræsfade. Vinen blev aftappet på flasker i August 2014.

TOM HARVEY:
Denne vin er fremstillet af Winemaker TOM HARVEY, der er født ind i et vin samfund. Han voksede op på familiens vingård i Willunga, en del af vinregionen McLaren Vale i det sydlige Australien. Han har fremstillet årgangsvine i både USA og Australien og er nu ansvarlig for forvaltningen af Chalk Hill i McLaren Vale.

Druerne blev høstet den 21. februar 2013. Vinfremstillingen bestod af, at klaserne blev de-stammed, hele bær blev nedkølet til 14 grader i 3 dage i forbindelse med en kold sættetid, for at opnå optimal farve og smag. Gæringstemperaturen blev reguleret for at opnå delikate aromaer. Efter 12 dage blev vinen forsigtigt presset ned i nye franske Puncheons egeræsfade for den malolaktiske gæring og modning. Lagringen foregik på nye franske Hogheads og Puncheons egetræsfade. Vinen blev aftappet på flasker i August 2014.

MIKE BROWN:
Denne vin er fremstillet af Winemaker MIKE BROWN. Han begyndte sin vinfremstillings karriere, da han færdiggjorde sin ph.d. indenfor Ønologi på Universitetet i Adelaide, efter at have arbejdet med markedsføring af vin. Mike er nu vinmager for Gemtree Vineyards, hvor hans kone Melissa er ansvarlig for vindyrkningen. Mike fungerer som konsulent Winemaker for en række vin-mærker i vinregionerne McLaren Vale og Barossa Valley i det sydlige Australien.

Druerne blev høstet den 22. februar 2013. Vinfremstilling bestod af, at druerne blev plukket, de-stammede og knust i en 4 ton åben fermenteringsmaskine. Ingen tilføjelser blev foretaget til juicen på dette tidspunkt. Vi tillod, at der forekom en naturlig gæring og holdt skindet på i 16 dage, derefter blev de forsigtigt presset på nye og brugte franske egtræsfade i 18 måneder. Vinen blev ældet i disse tønder for den oprindelige fermentering, for at opbygge tekstur. ”Racking” opstod fra disse bærmen forud for aftapningen. Lagringen foregik på franske egetræsfade – en tredjedel på nye og to tredjedele på fade, der blev brugt for anden gang. Vinen blev aftappet på flasker i August 2014.

STEVE GRIMLEY:
Denne vin er fremstillet af Winemaker STEVE GRIMLEY, der er opvokset i Barossat og har vinfremstillingserfaring fra Frankrig, Sydafrika og mange dele af Australien. Steve fører nu tilsyn med teamet på McLaren Vale Winemakers, mens han samtidig rådgiver forskellige australske og internationale kunder indenfor alle aspekter af vin forretningen. Hans egen vin, ess&see fortsætter med at blive godt modtaget og meget efterspurgt.

Druerne blev høstet den 1. Marts 2013. Vinfremstillingen bestod af, at frugten blev de-stammet, men ikke knust før gæringen over en periode på 9 dage i en 2 ton åben fermenteringsmaskine. I løbet af denne periode håndplukkede de 3 gange dagligt og pumpede i hvert sekund. De beholdt skindet på i yderligere 7 dage, før de blev presset. Vinen blev derefter overført til franske egetræsfade. Lagringen foregik på franske egetræsfade – med 20 % på nye fade og resten på 2. og 3. gangs brugte egetræsfade. Vinen blev aftappet på flasker i August 2014.

PETER SCHELL:
Denne vin er fremstillet af Winemaker PETER SCHELL, der i over ti år har kaldt Barossa Valley for hjem. Efter han i 2001 fik chancen for at købe Martaro et område med gamle vinstokke, startede han sin karriere som vinproducent og dermed var ”Spinifex” mærket født. Dengang havde han også fremstillet seks franske årgange, i Provence, Languedoc, Bordeaux og Bourgogne. Tiden han brugte i det sydlige Frankrig har givet næring til hans interesse i at fremstille unikke, håndlavede vine med personlighed, som er generøse og ærlige udtryk for sorterne og deres herkomst.

Druerne blev høstet den 22 februar 2013. Vinfremstillingen bestod af druer, der blev plukket med 40 % af klaserne tilbage som hele klaser, resten af klaser blev de-stammet forud for en naturlig gæring. Skindet blev på i yderligere 14 dage, hvor gæringen forgik omkring 28 grader. Efter vinen var færdig med gæringen, blev den overført til franske egetræstønder med 25 % på nye Bordeaux fade og resten i 2. og 3. gangs brugte franske fade. Vinen blev aftappet på flasker i August 2014.

En kasse indeholder 6 flasker lavet af 6 forskellige vinmagere - á 75 cl.

 

Chalk Hill:

Alpha Crucis er den klareste stjerne i "Southern Cross" konstellationen, og den mest iøjnefaldende stjernedannelse, der er synlig fra den sydlige halvkugle. Alpha Crucis vinene er en forlængelse af dette og de ønsker at skabe de fineste vine fra deres værdifulde McLaren Vale vinmarker. Vinene er håndlavede fra de mest exceptionelle vinmarker og kun fra de bedste årgange, så de er et udtryk for Chalk Hills engagement i at producere virkelig fremragende og mindeværdige vine.

Vores nye vinhus Chalk Hill er en af de få vingårde i James Hallidays Wine Companion (Australiens vinbibel), der tildeles de maksimale 5 stjerner (5 red star winery in James Halliday´s Aistralian Wine Companion since 2010). Chalk Hill har været familieejet siden 1964 og er begliggende i det eksklusive McLaren Vale. Vingården er dedikeret til at fremstille små fade og håndlavede vine af høj kvalitet. Harvey familiens voksende vinarv går hele seks generationer tilbage i det sydlige Australien. I dag har de seks vinmarker, på i alt 220 Hektar, der spredt over det smukke vinområde McLaren Vale. Deres oprindelige vingård blev første gang plantet til i 1897, og disse ekstremt århundrede år gamle vinstokke bære stadig frugt i dag. Det er familiens forpligtelse at fremstille vine i tårnhøj kvalitet, der afslører det unikke område McLaren Vale og viser deres kvalitetskontrolleret indsats fra vingården til glasset. For dem er vin mere end blot en drink, det er en afspejling af deres sted og liv.

Det er winemaker Renae Hirsch, der står i spidsen for Chalk Hill. Druerne i Chalk Hill vinene stammer primært fra seks familieejede vinmarker i McLaren Vale distriktet - 40 kilometer syd for Adelaide i Sydaustralien. Der er Middelhavs klima med kølige, våde vintre og varme, tørre somre, hvilket giver perfekte vækstbetingelser for premium druer. Hver vinmark har sin egen jordtype og topografi, der giver unikke omgivelser at vokse i for druerne. Chalk Hill tager disse unikke faktorer og kombinerer dem med ekspertledelse inden for vindyrkning for at producere druer med en særlig tydelig karakter og appel, hvilket gør deres vine så eftertragtede. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk