ZORZAL Gran Terroir Pinot Noir 2013 – Tupungato

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)
* Bourgognedræber fra Top Vinhus. Har fået Sølvmedalje af Decanter World Wine Awards 2014. Vinen er lavet udelukkende af Pinot Noir druer. Den har aromaer af blomster og mineral med medium kompleksitet, der stammer fra dens udvikling i franske egetræstønder fra Bordeaux. Vinen har en god struktur, mærkbar mængde af tanniner. Smagen har stor styrke og livlighed med en glat, blød tekstur i ganen samt en stor finish.
Model/varenr.: 180 2051

ZORZAL Gran Terroir Pinot Noir 2013 – Tupungato

* Bourgognedræber fra Top Vinhus. Silver Medal Decanter World Wine Awards 2014.

Vinen er lavet udelukkende af Pinot Noir druer. Den har en lys rød farve med violette toner, aromaer af blomster og mineral med medium kompleksitet, der stammer fra dens udvikling i franske egetræstønder fra Bordeaux. I næsen tilbyder den karakteristiske mineralske aromaer med noter af anis og tørrede frugter. Vinen har en god struktur, mærkbar mængde af tanniner. Smagen har stor styrke og livlighed med en glat, blød tekstur i ganen samt en stor finish. Vinen anbefales til pastaretter og kød uden sauce til.

* Silver Medal Decanter World Wine Awards 2014 (Årgang 2013)
* 92 Point i The Wine Advocate 2014 (Årgang 2013)
* 92 Point af The Wine Advocate 2012 i USA (årgang 2011)
* 91 Point af Descorchados 2013 i Argentina (årgang 2011)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.

 

Gran Terroir vinene kommer fra vinmarker, der er plantet i høje højder, hvilket giver komplekse, aromatiske vine på grund af temperatur forskellene dag og nat under modningen af druerne. Aldringen på franske og amerikanske egetræsfade giver vinen deres specielle karakter, kompleksitet og struktur.

Denne Pinot Noir stammer fra to forskellige vinmarker, der ligger i forskellige højder og med forskellige jordtyper. Deres genetiske forhold varierer også, men begge tilhører den Gualtallary i Tupungato. Høsten udføres i hånden i 16 kilos kasser. Druerne gennemgår en mikro-vinfremstilling på fade, uden at stilkene tages af klyngerne. Med andre ord placeres hele klyngen i egetræsfade for at få kulsyre udblødningen til at forekomme. Dette er en gæringsproces, der forekommer inden i vindruen, som følge af en enzymatisk proces, hvilket giver en vin stor aromatisk styrke og ekstrem delikat smag. Efter gæringen overføres mosten til helt nye Bordeaux fade. Disse fade er skabt specielt for denne sort, fordi de har en meget særlig ristning. Vinen forbliver i dem i omkring et år.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk