TRE AUTOCTONI Vigneti del Salento - Farnese 2013

69,00 DKK 109,00 DKK (spar 40,00 DKK)
* Fantastisk lækker, blød og fyldig Syditaliener - der er lavet på 3 forskellige druer og områder. Et spændende eksperiment, som er lykkedes til fulde. De tre druer - Montepulciano, Nerello Mascalese og Nero d’Avola - til sammen giver en potent velsmag. Aromaen er intens og frugtrig med noter af blommer, sorte kirsebær, krydret rosemarin og vanilje. Det er en vægtig vin, der fylder godt i munden, venlig tør uden skarpe kanter og med en fin balance.
Model/varenr.: 120 3030

TRE AUTOCTONI Vigneti del Salento - Farnese 2013

* Fantastisk lækker, blød og fyldig Syditaliener - der er lavet på 3 forskellige druer og områder.
* Et spændende eksperiment, som er lykkedes til fulde.

At Abruzzo må finde sig i at blive omtalt som ”Syditalien” er indbyggerne ikke så glade for. De mener at det er mindre belastende, at kalde sig ”mellemitalienere”. De er med til at lave cuvéen med en skøn portion Montepulciano-druer, der tilfører vinen charme, frugt og modne tanniner. Fra Sicilien har man hentet Nerello Mascalese. En drue, der vinder mere og mere frem på øen, hvor den ofte blandes med Nero d’Avola. Nerello bidrager med alkohol, fylde og en vis robusthed. Til at repræsentere Puglia har man naturligvis valgt en Super-Primitivo di Manduria med tør, kraftig velsmag, der aldrig ligger under 14 % i styrke. 

De tre druer til sammen giver en potent velsmag, der klarer sig godt i glasset til næsten alt spiseligt. I glasset er vinen dyb rubin farvet med fine violette toner. Aromaen er intens og frugtrig med noter af blommer, sorte kirsebær, krydret rosemarin og vanilje. Det er en vægtig vin der fylder godt i munden. Den er venlig tør uden skarpe kanter og med en fin balance mellem frugtsødmen og frugtsyren. Vinen er moden og drikkeklar og anbefales til krydrede, grillede kødretter og modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Som overskriften antyder er vi i Syditalien. Hos en vinproducent Vigneti del Salento, der meget passende har adresse på Salento-halvøen i regionen Puglien (Puglia). Her står vinhuset for en række højt priste lokale vine lavet med forstand og kærlighed til egnen. Især deres Primitivo har fået international ros. Det har givet vinhuset mod og styrke til at forsøge sig med vine, der kommer udenfor regionen. Blandt andet fra Sicilien, hvor de har fået skabt sig et godt navn. Også i Abruzzo har man fået succes gennem de seneste år. Alle disse positive oplevelser har givet Vigneti del Salento ideen til at lave en speciel cuvée, hvor man vil kombinere det bedste fra de tre ”autoctoni”. Et spændende eksperiment, som er lykkedes til fulde. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk